Ειδήσεις

Ολοκλήρωση εργασιών του webinar, με θέμα: Έμφυλη βία και σεξουαλική παρενόχληση στα ΑΕΙ – Αιτίες και πρόληψη


Ολοκληρώθηκαν με θετικό πρόσημο οι εργασίες του  webinar  με θέμα:  “Έμφυλη βία και σεξουαλική παρενόχληση στα ΑΕΙ: Αιτίες και πρόληψη”, την Τετάρτη 29  Νοεμβρίου 2023,  που διοργάνωσε η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό προς όλες/ους η Πρόεδρος της Επιτροπής, η Αν. Καθηγήτρια κ. Γεωργία Μπρώνη υπογραμμίζοντας την εξαιρετική σημασία που έχει η προσπάθεια όλων (κράτους, φορείων, ατόμων) προς την κατεύθυνση της εξάλειψης φαινομένων έμφυλων μορφών βίας.

Στη συνέχεια. έδωσε το λόγο στην εισηγήτρια, Καθηγήτρια ΑΠΘ και  Συντονίστρια του Δικτύου των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων στα ΑΕΙ, κ. Δήμητρα Κογκίδου, η οποία ανέπτυξε διεξοδικά με την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εισήγησή της με θέμα  «Αντιμετωπίζοντας τη σεξουαλική παρενόχληση στα ΑΕΙ: Πολιτικές για την πρόληψη και αντιμετώπιση». Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και η εκδήλωση έκλεισε μουσικά καλύπτοντας θέμα σχετικό με τη βία ενάντια στις γυναίκες.

 

Προηγούμενο άρθρο Στην Άνω Κώμη η 38η Αιμοδοσία του 2023
Επόμενο άρθρο Καλλιόπη Βέττα: Η κυβέρνηση ναρκοθετεί την εύρυθμη ανάπτυξη του τουρισμού προσθέτοντας φόρους και τέλη, χωρίς κανένα στρατηγικό σχέδιο