Ειδήσεις

Δήμος Κοζάνης: Ξεκινά το πολυαναμενόμενο έργο «Cut and Cover» στον πρώην ΟΣΕ


Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει από τη νέα χρονιά το πολυαναμενόμενο έργο «Cut and Cover» (τούνελ) στην περιοχή του πρώην ΟΣΕ. Έπειτα από τη υπογραφή της σύμβασης από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΕΛΙΚΑ Α.Τ.Ε.Ε.» Νίκο Κουπατσάρη, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, ξεκινά η κατασκευή σιδηροδρομικής σήραγγας  μήκους 327 μέτρων,   που θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο εκσκαφής και επανεπίχωσης (Cut and Cover). Στην υπογραφή παρέστη και η αρμόδια αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Μελετών, Νούλα Τουμπουλίδου.

Το έργο  αναμένεται να απελευθερώσει έκταση 14 στρεμμάτων, καθώς θα καλύψει το όρυγμαόπου τώρα βρίσκεται η σιδηροδρομική γραμμή. Το τούνελ θα δημιουργήσει μια νέα επιφάνεια, όπου θα αναπτυχθούν χώροι πρασίνου, άθλησης και κοινόχρηστοι χώροι.

Το έργο ύψους 7.133.181,85 ευρώ χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0 και το ΕΑΠ 2012 – 2016.

Η συνολική προθεσμία περάτωσηςορίζεται σε δεκαέξι μήνες και αρχίζει από την ημερομηνία εγκατάστασης της αναδόχου εταιρείας στο έργο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επιμορφωτική συνάντηση «Μορφές Παιδικής Κακοποίησης & Παρεμβάσεις»
Επόμενο άρθρο Καλλιόπη Βέττα: Ο Ελληνικός Τουρισμός πρέπει να ενισχυθεί ώστε να υπάρξει αναδιοργάνωση, με στήριξη των ανθρώπων, της οικονομίας