Ειδήσεις

Δήμος Κοζάνης για «Cut & Cover»: Κάποιοι μένουν μονίμως στα λόγια, εμείς δίνουμε λύσεις με έργα


Για ακόμη μία φορά ο κ. Ιωαννίδης εμφανίζεται απολύτως προβλέψιμος, αποδεικνύοντας ότι δεν αντέχει να βλέπει τους πολιτικούς του αντιπάλους πιο συνεπείς και αποτελεσματικούς στα δημοτικά πράγματα από ότι ο ίδιος.

Αναφορικά λοιπόν με το έργο «Cut&Cover» υπενθυμίζουμε, ότι στη συνεδρίαση της 1ης Ιουνίου 2018 ο κ.Μαλούτας ξεκάθαρα διατύπωσε την άποψη (η οποία εσκεμμέναδιαστρεβλώνεται από τον κ. Ιωαννίδη),ότι  η κάλυψη του ορύγματος προφανώς είναι σε θετική κατεύθυνση, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ήταν αυτονόητη η αναγκαιότητα του έργου «Cut & Cover».

Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι αυτό που στηλίτευσε ο κ.Μαλούτας ήταν η επιλογή της τότε δημοτικής αρχής να χρεώσει στους πολίτες τις υποχρεώσεις του ΟΣΕ, για ένα έργο που τελικά θα παραδοθεί σε αυτόν. Παράλληλα, κατέκρινε τον εξαναγκασμό του δήμου να πληρώσει για τη μελέτη, ενώ υπογράμμισε τον κίνδυνο να πρέπει ο Δήμος Κοζάνης να διασφαλίσει μέρος της χρηματοδότησης από δικούς του πόρους. Επίσης, κατέδειξε ότι η δημοτική αρχή Ιωαννίδη εκχώρησε το δικαίωμα της πολεοδομικής μελέτης στην ΓΑΙΑΟΣΕ, χωρίς ποτέ το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει διατυπώσει άποψη, δίνοντας έτσι το δικαίωμα της χωροταξικής οργάνωσης της περιοχής σε τρίτους, ακόμη και σε περιοχές εκτός ΟΣΕ και διαφώνησε με την παραίτηση της πρώην δημοτικής αρχής από κάθε διεκδίκηση έναντι των εταίρων της προγραμματικής σύμβασης.

Όλα τα παραπάνω  «αστεία επιχειρήματα» για τον Λευτέρη Ιωαννίδη, τα οποία όμως  είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά της συνεδρίασης, δεν χωρούν καμιά αμφιβολία και φυσικά εκθέτουν τον ίδιοπου στον πανικό του έσπευσε να αλλοιώσει την ουσία της συζήτησης, δημιουργώντας για μια ακόμη φορά τον δικό του μύθο.

Η διαδοχή το 2019, βρήκε τον κ.Μαλούτα να λειτουργεί με πολιτική ορθότητα, να συνεχίζει όσα βρήκε δρομολογημένα χωρίς να ακυρώνει καμιά πράξη, σε αντιδιαστολή με όσα ο κ. Ιωαννίδης είχε πράξει στη δική του θητεία.

Έβαλε το έργο σε τροχιά υλοποίησης, εξασφάλισε τους αναγκαίους πόρους για την κατασκευή  και προχώρησε τις διαδικασίες δημοπράτησης. Στους επόμενους 16 μήνες το έργο θα κατασκευάζεται και το Cut & Cover θα είναι γεγονός.

Και ένα σύντομο ιστορικό του έργου για να λέγονται τα πράγματα με ημερομηνίες:

  • 6.2019: Υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης (Δημοτική αρχή Ιωαννίδη)
  • 6.2021: Έγκριση ΜΠΕ του έργου (Δημοτική αρχή Μαλούτα)
  • 8.2021: Παραλαβή μελέτης από την Οικονομική Επιτροπή αρ. Αποφ. 459/2021 (Δημοτική αρχή Μαλούτα)
  • 1.2022: ένταξη πράξης Χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 με ποσό 5.800.000,00 ευρώ (Δημοτική αρχή Μαλούτα)
  • ΦΕΚ 6943.β/30-12-2022 Ορισμός αναθετουσών αρχών (οριστικοποίησης χρηματοδότησης) (Δημοτική αρχή Μαλούτα)
  • Χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 με ποσό 5.800.000,00 ευρώ και ΕΑΠ 2012-2016 με ποσό 1.833.378,00 ευρώ (Δημοτική αρχή Μαλούτα)
  • 3.2023 Περιληπτική διακήρυξη – έναρξη διαγωνιστικής διαδικασίας (Δημοτική Αρχή Μαλούτα)
  • 12.2023 Υπογραφή σύμβασης έργου (Δημοτική αρχή Μαλούτα)

 

Κάποιοι μένουν μονίμως στα λόγια. Εμείς δίνουμε λύσεις με έργα που εξυπηρετούν τους δημότες και υπηρετούν τα συμφέροντα του τόπου.

 

Προηγούμενο άρθρο Αρρυθμία στην υδροδότηση της Τ.Κ. Αγίου Δημητρίου την Παρασκευή 15-12 (08.00- 15.00)
Επόμενο άρθρο O Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης "ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ" συμμετείχε σε πρόγραμμα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων