Ειδήσεις

Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικων δέντρων το Σαββατόβραδο σε Θρακική Εστία & χωριά της Εορδαίας – “Πολικό Εξπρές” στο Μουρίκι


Πλήθος χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο στην Πτολεμαΐδα και σε Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας, που διοργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με πολιτιστικούς και λοιπούς φορείς, δομές του Δήμου και με τις Τοπικές Κοινότητες. το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου επέλεξαν σύλλογοι και Κοινότητες για το άναμμα της φωτιάς των Χριστουγέννων και τη φωταγώγηση των χριστουγεννιάτικων δέντρων τους, ενώ η Θρακική Εστία Εορδαίας συνοδεύει τη φωταγώγηση του δέντρου της και με γιορτή τσιγαρίδας.

Αναβολή πήραν δύο από τις εκδηλώσεις που ήταν ενταγμένες στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου. Πρόκειται για το “The Christmas Party” του ΚΔΑΠ ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ που ήταν προγραμματισμένο για το Σάββατο από 11.30-14.00 στον Πεζόδρομο Βασ. Σοφίας και την εκδήλωση “Η μαγεία των Χριστουγέννων” της  Σχολής Χορού ΜΑΡΘΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΣΙΟΥΔΗ που ήταν προγραμματισμένη για τις 11.00 της Κυριακής επίσης στον Πεζόδρομο Βασ. Σοφίας.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Σαββατοκύριακου και Δευτέρας 18/12/23:

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/12/23

 

  • “Πυρ-γιώτικα” Άναμμα φωτιάς, παραδοσιακά εδέσματα, μουσική από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργων “Η Καστράνιτσα” στις 16.00 στο Δημοτικό Σχολείο Πύργων.

 

  • “Χριστούγεννα στο μικρό χωριό” Άναμμα δέντρου, φωτιάς, κάλαντα, χορός, face painting, χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, κρασί και αναψυκτικά, Αη Βασίλης ώρα 17.00 στην Κεντρική Πλατεία Πενταβρύσου, από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό & Αθλητικό Σύλλογο Πενταβρρύσου “Ο ΔΙΓΕΝΗΣ”.

 

  • “Πολικό Εξπρές 7” Φεστιβάλ παιδικής δημιουργίας και ευρηματικού παιχνιδιού από το 1ο Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Μουρικίου και το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων στις 18.00 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Μουρικίου.

 

 

  • “Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου και γιορτή τσιγαρίδας” από τη Θρακική Εστία Εορδαίας “Ο ΑΡΧΙΓΕΝΗΣ”, στις 00 μπροστά στη στέγη του συλλόγου.

 

  • Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου από την Ιππική Παρέα Βλάστης στις 00 στην Κεντρική Πλατεία της Βλάστης.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/12/23

 

  • “Το χωριό του Άη Βασίλη” (face painting, ζωγραφική, σπιτάκι Αη Βασίλη, bazzar, μουσική) από τον Ποντιακό & Μικρασιατικό Σύλλογο Καρυοχωρίου Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ”-Κοινότητα Καρυοχωρίου στις 00 στην Πλατεία Καρυοχωρίου.

 

  • “Τα ξωτικά της Ασβεστόπετρας” Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με την Πετροπούλου Στέλλα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασβεστόπετρας στις 00 στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασβεστόπετρας.

 

  • “Χριστούγεννα στην Άρδασσα” στις 00 στην Πλατεία της Άρδασσαας, από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, τον Ποντιακό Σύλλογο Άρδασσας, τον Αθλητικό Σύλλογο Άρδασσας “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” και την Κοινότητα Άρδασσας.

 

  • Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου- “Το χωριό της κυρά Παράδοσης” στις 00 στην Πλατεία του Περδίκκα, από το Λαογραφικό Όμιλο Περδίκκα.

 

  • “Παραδοσιακή και λαϊκή βραδιά” 19.00 διοργανώνει ο Δήμος Εορδαίας στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/12/23

 

  • “Παιδιά ελάτε να κεραστείτε” ΚΗΦΗ-ΚΕΔΕ 00-14.00 ΚΗΦΗ-ΚΕΔΕ

 

  • “Ανταλλάζοντας ευχές, ερχόμαστε πιο κοντά” “Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ευχετήριες κάρτες” από το Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) Πτολεμαΐδας, ώρα 11.00 σε Δημαρχείο, ΚΑΠΗ και Ταχυδρομείο.

 

  • “Να τα πούμε;” στις 00 στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ)-ΚΕΔΕ από το 3o Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας και το ΚΗΦΗ Πτολεμαΐδας.

 

  • “Τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια” παιδική παράσταση χορού και θεάτρου ΔΗΠΑΙΘΕ-Πειραματική Σχολή Κλασικού Χορού της ΚΕΔΕ στις 00 Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

 

  • “Συναυλία του μικρού συνόλου βιολιών” του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας, ώρα 18.30 στην Αίθουσα συναυλιών του Ωδείου.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Χορολογικό Συμπόσιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοζάνης «Οι Μακεδνοί»
Επόμενο άρθρο Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 18-12-2023 έως 24-12-2023)