Ειδήσεις

Στα «χέρια» του Δήμου Κοζάνης περνά η οικία Καραγκούνη στην περιοχή της Σκ’ρκας


Στο Δήμο Κοζάνης περνά πλέον η διώροφη κατοικία παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής των κληρονόμων της Άννας Καραγκούνη, επί της οδού Γεωργίου Τιάλιου, έπειτα από την υπογραφή του συμβολαίου αγοράς από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τους  κληρονόμους του ακινήτου, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023.

Με την αριθμ. 499/2023 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Κοζάνης προχώρησε στην αγορά του ακινήτου, με στόχο να το αξιοποιήσε ιγια τη φιλοξενία και ανάδειξη χαρακτηριστικών τοπικής ιστορίας και πολιτισμού.

Σημειώνεται, ότι το συγκεκριμένο ακίνητο εντάσσεται στην ευρύτερη παλιά γειτονιά της Σκ’ρκας, ηοποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Κοζανίτικη παράδοση πουχαρακτηριζόταν στο παρελθόν από ισόγεια και διώροφα σπίτια, μεενδιαφέροντα στοιχεία λαϊκής αρχιτεκτονικής. Πολύ κοντά επίσης βρίσκεται καιτο παραδοσιακό διατηρητέο σπίτι Φασούλα, που λειτουργεί ως ΜουσείοΣύγχρονης Τοπικής Ιστορίας.

Υπενθυμίζεται, ότι με αυτόν τον τρόπο τιμάται ο αείμνηστος Αστέριος Καραγκούνης, Δήμαρχος επί σειρά ετών στην Πόλη της Κοζάνης, αναγνωρισμένης αξίας από όλους τους κλάδους και παρατάξεις, καθώς και η επίσης αείμνηστη ΆνναΚαραγκούνη, φημισμένη για το σημαντικό φιλανθρωπικό της έργο και τηνεθελοντική προσφορά της.

Όπως υπογράμμισαν οι κληρονόμοικατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κοζάνης: «Η αντικειμενική αξία του ακινήτου είναιμειωμένη λόγω συνιδιοκτησίας και ανέρχεται στο ποσό των 120.000,00ευρώ περίπου. Παρόλα αυτά συμφωνήσαμε η τιμήαγοραπωλησίας να είναι 95.000 ευρώ, σε ένδειξη τιμής και ευχαρίστησης προς το Δήμο Κοζάνης».

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων Κοζάνης
Επόμενο άρθρο Δήμος Κοζάνης: Αποκατάσταση του εξαντλημένου εγκαταλελειμμένου δημοτικού λατομείου