Ειδήσεις

«Κουρασμένες γυναίκες»: Το τραγούδι της Ελένης Πέτα για τη γυναικεία κακοποίηση με πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης


«Οι κουρασμένες γυναίκες μέσα στα βαγόνια, σαν πίνακες, που έλεγες, πως είναι υπερβολή». Μια συναισθηματική μελωδία και  στίχοι γεμάτοι αλήθεια. Το τραγούδι της Ελένης Πέτα «Κουρασμένες γυναίκες» που έγινε πραγματικότητα με πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης, στέλνει ένα ηχηρό  μήνυμα για την γυναικεία κακοποίηση.  

Σε στίχους του Βασίλη Μυριανθόπουλου και μουσική του Κωνσταντίνου Κωτούλα, οι «Κουρασμένες γυναίκες» είναι η απόδειξη ότι η τέχνη γεφυρώνει τις αποστάσεις και αποδίδει τα ζητήματα στη σωστή τους διάσταση. 

Με τα στοιχεία για τη γυναικεία κακοποίηση να μαρτυρούν ότι  μία στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της, το τραγούδι κοινοποιεί το μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. «Τα μυστικά που κρύβουνε μέσα στους αιώνες» αποκαλύπτονται, κάνοντας «ορατές» τις κακοποιημένες γυναίκες μέσα στην κοινωνία, οδηγώντας όλους μας να τις αντικρίσουμε κατάματα.  

Προηγούμενο άρθρο Επιμερισμός Ειδικού Τέλους Κατανάλωσης στους οικισμούς του Δήμου Βοΐου που λειτουργούν σταθμοί από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του Περιφερειάρχη σε απομακρυσμένες κοινότητες του Βοΐου