Ειδήσεις

ΑΡΙΣ Κοζάνης: Βιωματικό εργαστήριο για τα οφέλη της επανάχρησης αντικειμένων


Όλοι οι άνθρωποι της κοινότητας της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, θα ήθελαν να εκφράσουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης (Βαλταδώρειο), στην υπεύθυνη καθηγήτρια του Β2, στην πρόεδρο και στο πενταμελές συμβούλιο, αλλά και σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές του συγκεκριμένου τμήματος για την ιδέα τους και την ευκαιρία που μας έδωσαν να βρεθούμε κοντά τους, αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Στη συνάντηση μας είχαμε την ευκαιρία, μέσα από βιωματικό τρόπο να αναπτύξουμε τα οφέλη της επανάχρησης, ως μια ενέργεια με θετικό πρόσημο για το περιβάλλον, την οικονομία και τον ανθρωπισμό. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις επανάχρησης που αναπτύσσει η εθελοντική ομάδα REτάλλοι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, για τις χριστουγεννιάτικες δημιουργίες τους μέσα από υλικά επανάχρησης, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε όλες και όλοι να βάλουμε ένα λιθαράκι στη μείωση σπατάλης αγαθών.

Η συνάντηση εξελίχθηκε τόσο όμορφα που οι μαθητές και οι μαθήτριες πρότειναν το επόμενο διάστημα να αναλάβουν συγκεκριμένη δράση στο σχολείο τους, για την ανάδειξη της έννοιας της επανάχρησης και τη στήριξη του έργου της ομάδας REτ’άλλοι.

Ευχόμαστε σε όλη τη σχολική κοινότητα το πνεύμα των Χριστουγέννων να μεταφέρει το μήνυμα της αλληλεγγύης, για μια νέα χρονιά αγάπης και αξιοπρέπειας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο 13η Σχολή νέων Εθελοντών Διασωστών
Επόμενο άρθρο Εορταστική συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Εορδαίας, Κάλαντα, αναβίωση εθίμων