Ειδήσεις

Καλλιόπη Βέττα: Να σχεδιάσουμε και να διεκδικήσουμε για τη Δυτική Μακεδονία ένα νέο μοντέλο πολιτιστικής ανάπτυξης


ÓÕÆÇÔÇÓÇ Í/Ó ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÁÍÁÐÔÕÎÇÓ ÊÁÉ ÐÏËÉÔÉÓÌÏÕ ÓÔÇÍ ÏËÏÌÅËÅÉÁ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ (ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISSI)

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα απέστειλε χαιρετισμό στη Διημερίδα «Ο αναπτυξιακός ρόλος του Πολιτισμού στην εποχή της Μετάβασης», στην οποία δεν κατάφερε να παραστεί λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.

Η κυρία Βέττα εξήρε την πρωτοβουλία και συνεχάρη τους διοργανωτές της διημερίδας, τονίζοντας ότι είναι κρίσιμο να πραγματοποιηθεί ένας γόνιμος διάλογος και να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα προς αξιοποίηση, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

Άλλωστε, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «οι προοπτικές που φέρουν εγγενώς τα πολιτισμικά πεδία σε όλο το φάσμα των πολιτιστικών έργων και δραστηριοτήτων, από την πολιτιστική κληρονομιά, υλική και άυλη, έως τον χώρο του σύγχρονου πολιτισμού, είναι ανοιχτές και ποικίλες. Μένει επομένως σε όλους εμάς και στους εμπλεκόμενους φορείς να σχεδιάσουμε πάνω σε αυτές τις προοπτικές και να τις συμπεριλάβουμε σε κάθε πτυχή του σχεδιασμού μας.»

Η Βουλευτής επεσήμανε επίσης ότι, τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όσο και για την ίδια, η περιφερειακή πολιτιστική ανάπτυξη αποτελεί κορυφαίο ζήτημα άσκησης δημόσιας πολιτικής και γι αυτό το λόγο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, που όμως πάγωσαν μετά τις εκλογές του 2019.

Παράλληλα σημείωσε ότι μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου έχει αναδειχθεί η έλλειψη ενός συγκροτημένου σχεδίου περιφερειακής πολιτιστικής πολιτικής, η οποία επιβεβαιώνεται εμφατικά και από την τραγικά άνιση κατανομή πόρων στις περιφέρειες της χώρας από τα αρμόδια υπουργεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης. Αυτό πλήττει άμεσα και την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας όπου, ιδίως σε δράσεις που αφορούν τον Σύγχρονο Πολιτισμό, διοχετεύονται κονδύλια που αφορούν ποσοστά της τάξης του 0,3% έως το πολύ 1,5% επί του συνόλου.

Ωστόσο, όπως τόνισε η κυρία Βέττα, «είμαστε εδώ για να ανατρέψουμε αυτήν την εικόνα. Είναι στο χέρι μας να σχεδιάσουμε και να διεκδικήσουμε για την περιοχή μας ένα νέο μοντέλο πολιτιστικής ανάπτυξης, με την κοινωνία και τον τόπο μας στο επίκεντρο, για την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής του ταυτότητας και τη στήριξη της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας που αναπνέει στην κάθε του γωνιά.»

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Νέου Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Κωνσταντίνου Σπανούδη
Επόμενο άρθρο Λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Εορδαίας την Τρίτη 23 Ιανουαρίου