Ειδήσεις

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο μεγαλώνει την Ελλάδα»


«Το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο είναι ιστορικής σημασίας και βαρύτητας, μεγαλώνει την Ελλάδα και φέρει την υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Υπουργού Νίκης Κεραμέως και του Αναπληρωτή Υπουργού Θεόδωρου Λιβάνιου», δήλωσε ο Στάθης Κωνσταντινίδης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Παίρνοντας το λόγο, στη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κοινοβούλιο, ο Υφυπουργός Εσωτερικών σημείωσε στην τοποθέτησή του ότι «η επιστολική ψήφος καθιστά την εκλογική διαδικασία πιο αντιπροσωπευτική, ενώ υπηρετεί τις συνταγματικές αρχές της αμεσότητας, της καθολικότητας και της μυστικότητας. Επιπλέον,  διευκολύνει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων στην εκλογική διαδικασία, καταπολεμά την αποχή, εφαρμόζοντας, παράλληλα, αυξημένες δικλείδες ασφαλείας και διαφάνειας».

Σχολιάζοντας την αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης, που ενώ επί της αρχής υπερψήφισαν το σχέδιο νόμου και τάχθηκαν υπέρ της επιστολικής ψήφου, στη συνέχεια υπερψήφισαν ένσταση αντισυνταγματικότητας, ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι η ανεξήγητη στάση που επέδειξαν κατατάσσεται αυτοδίκαια  «στα κοινοβουλευτικά ανέκδοτα».

Προηγούμενο άρθρο Π. Κουκουλόπουλος: Η θεσμική μνήμη, οδηγός δημοκρατικής ρύθμισης των εκλογικών ζητημάτων
Επόμενο άρθρο Πως διαμορφώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας