Ειδήσεις

Καλλιόπη Βέττα: Οι αντιδράσεις των πολιτών των κοινοτήτων Κομνηνών και Μεσόβουνου είναι εύλογες


ÓÕÆÇÔÇÓÇ Í/Ó ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÁÍÁÐÔÕÎÇÓ ÊÁÉ ÐÏËÉÔÉÓÌÏÕ ÓÔÇÍ ÏËÏÌÅËÅÉÁ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ (ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISSI)

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας σχετικά με την εγκατάσταση φωτοβολταικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 50MW στην θέση «Προζύμι», των κοινοτήτων Κομνηνών Μεσόβουνου του Δήμου Εορδαίας.

  Η ερώτηση βασίζεται σε επιστολή του Προέδρου της κοινότητας Κομνηνών στην οποία καταγράφονται οι ανησυχίες και οι αντιδράσεις για μια δραστηριότητα υψηλής όχλησης που θα επιφέρει μεγάλες επιπτώσεις στην παραγωγική ζωή, το περιβάλλον και το οικείο οικοσύστημα, την υδρολογία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Όπως υποστηρίζει η Βουλευτής, η συγκεκριμένη εξέλιξη -που προστίθεται σε πάμπολλες ακόμη παρόμοιες διαμαρτυρίες φορέων και κατοίκων- οφείλεται στην απουσία Ειδικού Χωροταξικού για την χωροθέτηση Α.Π.Ε., το οποίο εξαγγέλλεται εδώ και τέσσερα χρόνια αλλά ουδέποτε υλοποιείται, με αποτέλεσμα να εδραιώνεται και να γιγαντώνεται μια άναρχη και άτακτη ανάπτυξη Α.Π.Ε. ενάντια σε έτερες παραγωγικές δραστηριότητες, το περιβάλλον και την εύτακτη και εύρυθμη καθημερινότητα των πολιτών, ειδικά της Δυτικής Μακεδονίας.

Επομένως, με την ερώτηση, ο αρμόδιος Υπουργός καλείται να απαντήσει στις αιτιάσεις του εγγράφου, αλλά και στους πολίτες που διατρανώνουν τις ενστάσεις τους, συνυπογράφοντας μαζικά μια αγωγή ενάντια στην εγκατάσταση του φωτοβολταικού σταθμού.

Επισυνάπτεται η ερώτηση.

Σήμερα, στις 18:00 ώρα Ελλάδας, η Βουλευτής θα μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε εκδήλωση για τον βιώσιμο και ανθεκτικό Τουρισμό στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας ομιλία με τίτλο: “Η κρίσιμη σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό για βιώσιμους και ανθεκτικούς προορισμούς – Η περίπτωση της Ελλάδας”.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών Νίκου Λυσσαρίδη με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους για τις λαϊκές αγορές
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός στην Πτολεμαΐδα, για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα