Ειδήσεις

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την Αναβάθμιση των Εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας


Την προγραμματική σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση των Εγκαταστάσεων Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας» υπέγραψε σήμερα Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης.

Σκοπός του έργου είναι να διασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας κατά τη χειμερινή περίοδο, αξιοποιώντας τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες στους επισκέπτες και χιονοδρόμους, συμβάλλοντας παράλληλα στην τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 10.000.000 € και οι πόροι υλοποίησής του προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως Φορέας Υλοποίησης αναλαμβάνει μεταξύ άλλων να διαθέσει τους απαραίτητους μηχανικούς και το επιστημονικό προσωπικό για την εκτέλεση των καθηκόντων επίβλεψης, διεύθυνσης και παραλαβής των υποέργων της Πράξης, να προβεί αρμοδίως στον έλεγχο, θεώρηση και έγκριση παραλαβής των μελετών που θα συνταχθούν, να παρακολουθεί και να υποστηρίζει τη διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων αδειών και εγκρίσεων, αλλά και να συμμετέχει στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης (ΚΕΠ) της παρούσας προγραμματικής σύμβασης.

 

 

 

Ο Περιφερειάρχης  Γιώργος Αμανατίδης τόνισε πως «αυτή η προσπάθεια εκσυγχρονισμού των χιονοδρομικών κέντρων περιλαμβάνει επίσης το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας και το Χιονοδρομικό Κέντρο του Βιτσίου, έτσι ώστε η περιοχή μας η οποία έχει ως φυσικάδιαθέσιμα τα χιονοδρομικάκέντρα, να αναπτυχθεί στον τομέα αυτόν. Είναι η αρχή των προσπαθειώνμας για επανεκκίνηση της ανάπτυξης της ορεινήςπεριοχής των  Γρεβενών, κάτι το οποίο είπαμεπροεκλογικά και σιγά σιγά θα το κάνουμε πράξη.»

 

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης με υπολογιστή που διαπράχθηκε σε περιοχή της Κοζάνης
Επόμενο άρθρο Π. Κουκουλόπουλος: Αναξιοποίητα και έρμαια καταπατητών, τα βοσκοτόπια της Δυτικής Μακεδονίας