Ειδήσεις

Στη συνάντηση εταίρων του Ευρωπαϊκού προγράμματος RESONANCE στη Φινλανδία μετείχε ο Δήμος Εορδαίας


Το ευρωπαϊκό έργο RESONANCE πραγματοποίησε συνάντηση των εταίρων του, στις 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου, στο Ούλου της Φινλανδίας. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο VTT Technical Research Centre, στην μεγαλύτερη εταιρεία έρευνας και τεχνολογίας και ερευνητικό κέντρο που διεξάγει εφαρμοσμένη έρευνα στη Φινλανδία.

Η βασική συζήτηση του Consortiummeetingκινήθηκε γύρω απότην ανάπτυξη ενός καινοτόμου λογισμικού που θα επιτρέπει την βελτιστοποίηση της κατανάλωσης και της ενεργειακής απόδοσης, μέσω της απόκρισης στην ζήτηση. Το ελληνικό πιλοτικό επικεντρώνεται σε ένα διατομεακό ενεργειακό οικοσύστημα και υλοποιείται σε δημοτικά κτίρια και κατοικίες στην Πτολεμαΐδα. Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η πρόοδος των εργασιών της ελληνικής πιλοτικής εφαρμογής, καθώς και των πιλοτικών εφαρμογών που λαμβάνουν χώρα σε Γερμανία, Σλοβενία, Φινλανδία, Γαλλία και Σουηδία.

Ανάμεσα στους εταίρους του ελληνικού πιλοτικού είναι ο Δήμος Εορδαίας, που εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από την υπεύθυνη του έργου κ. Εύη Ζουντουριάδου και το ClusterΒιοοικονομίας και Περιβάλλοντος(CluBE), ως συντονιστής της ελληνικής πιλοτικής εφαρμογής, και εκπροσωπήθηκε απότον συνιδρυτή και διαχειριστή του κ. Νικόλαο Ντάβο και τον υπεύθυνο του έργου κ. Βασίλη Μπαλαχτσή. Στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης ο κ. Λάζαρος Γκερεχτές, Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κοπή βασιλόπιτας πολιτικού γραφείου Στάθη Κωνσταντινίδη, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, με τη συμμετοχή Χρήστου Σταϊκούρα
Επόμενο άρθρο Π. Κουκουλόπουλος: Να αποτυπώσουμε την πραγματικότητα της Δυτικής Μακεδονίας