Ειδήσεις

Καλλιόπη Βέττα: Η Ελληνική Επανάσταση συμβολίζει τον αγώνα απέναντι σε κάθε μορφής δυναστεία, τον αγώνα για ελεύθερη ζωή


«Ο απελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων ενάντια στην οθωμανική αυτοκρατορία αποτελεί διαχρονικά τον φάρο αντίστασης απέναντι σε κάθε μορφής δυναστεία, αυθαιρεσία, καταπίεση και αυταρχισμό.

Αυτή τη λαμπρή σελίδα ελληνικής ιστορίας την έγραψε ένας φτωχός λαός, που ενέπνευσε και έπεισε ολόκληρο τον κόσμο για το δίκιο του αγώνα του, ενάντια σε μια κραταιά δύναμη αλλά και απέναντι στους ισχυρούς και προνομιούχους της εποχής.

Η Ελληνική Επανάσταση αποτελεί γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας και παράλληλα συνιστά τη μεγαλειώδη αρχή για τη σταδιακή διαμόρφωση του σύγχρονου
ελληνικού κράτους. Η περιοχή της Κοζάνης πρόσφερε στην επανάσταση σπουδαίες μορφές αγωνιστών, που με την πολύτιμη συμβολή τους σήκωσαν ψηλά τη σημαία της Ελευθερίας και έγιναν παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα, μοιραζόμαστε όλες και όλοι το καθήκον να τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας για ελευθερία αλλά και να διατηρούμε ζωντανά τα διδάγματα του 1821, μέσα από την υποχρέωση να διεκδικούμε πάντα όσα δικαιούμαστε και μας αξίζουν: μια πραγματικά ελεύθερη ζωή με δικαιοσύνη, ισότητα και δημοκρατία, απέναντι σε όσους τα επιβουλεύονται εκ νέου στην εποχή μας».

Η Καλλιόπη Βέττα παρέστη και κατέθεσε στεφάνι στις επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κοζάνη και ακολούθως στη Σιάτιστα, όπου εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων.

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα με θέμα: Συζητώντας για το άγχος: Οι μορφές και οι προεκτάσεις του στη σύγχρονη εποχή
Επόμενο άρθρο Ο ΥΜΑΘ Στάθης Κωνσταντινίδης στη μαθητική παρέλαση της Κοζάνης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου