Ειδήσεις

Π. Κουκουλόπουλος: Η Κυβέρνηση κρίνεται αμείλικτα για τα πεπραγμένα της, με κορυφαία τη συγκάλυψη των Τεμπών


Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών και Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, ενόψει της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας από τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη εναντίον της Κυβέρνησης.

Εισαγωγικά,σημείωσε πως «εν αναμονή της πρότασης μομφής, παρακολουθήσαμε ένα ακόμα επεισόδιο τουσεναρίου που εκτυλίσσεται τις τελευταίες εβδομάδες, με τηντεχνητήοξύτητα μεταξύ Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ.  Φαίνεται ότι η Ν.Δ., ενόψει ευρωεκλογών,έχει επιλέξει σανβασικό αντίπαλό της το βολικό ΣΥΡΙΖΑ, με επικοινωνιακό σκεπτικό να συγκρίνει την περίοδο διακυβέρνησής του με τη δική της. Το μεγάλο λάθος σ΄ αυτόν το σχεδιασμό είναι ότι στις εκλογές θα κριθείτε για τα πεπραγμένα σας. Θα κριθείτε για την τραγωδία των Τεμπών, για την οποία έχει κορυφωθεί η απαίτηση της κοινωνίας να αποδοθεί δικαιοσύνη. Για τα πεπραγμένα σας εις βάρος τουΚράτους Δικαίου και των θεσμών. Για την ακρίβειαπου μαστίζειτην κοινωνία. Θα κριθείτε επί του πραγματικού, γιατί είστε μια Κυβέρνηση που συμπληρώνει πέντε χρόνια.Είναι αμείλικτα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οιπολίτες και σε αυτά καλείστε να απαντήσετε».

Με ιδιαίτερη έμφαση, ο Π. Κουκουλόπουλος αντέκρουσε την«πρώτη γραμμή άμυνας» της Κυβέρνησης μπροστά στην πρόταση δυσπιστίας, περί δήθεν σύμπλευσης του ΠΑΣΟΚ με συμφέροντα. «Οι ισχυρισμοί σας έχουν συγκεκριμένη και εύκολη απάντηση, την οποία ξέρετε πολύ καλά. Γνωρίζετε για τα εκατομμύρια – “δώρο”στηνAegean. Τα “δώρα” στην Κοινοπραξία του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Τα υπερκέρδηπου ανενόχλητα πραγματοποιούν τα supermarket,ενώ το εισόδημα των νοικοκυριών συρρικνώνεταισε συνθήκες ακρίβειας. Τα ιλιγγιώδη κέρδη που –ανερυθρίαστα και προκλητικάαθροίζουν οι τράπεζες,τη στιγμή που η στρόφιγγα της χρηματοδότησης έχει κλείσει για τους μικρομεσαίους,όπως έχει διαπιστώσει ο ΟΟΣΑ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Και βεβαίως τοκορυφαίο επίτευγμά σας, το ολιγοπώλιο της ενέργειας, με πέντε ισχυρές εταιρείες να λυμαίνονται τον ηλεκτρικό χώρο, παραγνωρίζοντας κάθε ίχνος ΕνεργειακήςΔημοκρατίας που εμείς προτείνουμε. Τολμάτε, λοιπόν,ειδικά εσείς να “κουνάτε το δάχτυλο”στο ΠΑΣΟΚ για την πρόταση μομφής;», υπογράμμισε.

«Υπάρχει εναλλακτικός δρόμοςπου δίνει ανάσα ελπίδαςκαι προοπτικήςσε μια χώρα που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ, σε μια κοινωνία που αξίζει ένα πολύ καλύτερο μέλλον. Αυτόν το δρόμο θα έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε, μεταξύ άλλων, στην τριήμερη συζήτηση που ακολουθεί, φιλοδοξώντας να είμαστε εδώ η φωνή του πολίτη, των προβλημάτων που βιώνει και ιδίως της αξιοπρέπειαςκαι ευημερίας που δικαιούται», τόνισεο Π. Κουκουλόπουλος.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών αναφέρθηκε εκτενώς στις πρόσφατες δυσμενείς εξελίξεις για την ελληνική οικονομία, προβάλλοντας τις τεκμηριωμένες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για έσοδα σε υγιή βάση και αναπτυξιακή πορεία σε στέρεα θεμέλια κοινωνικής δικαιοσύνης.

Προηγούμενο άρθρο Ο ΥΜΑΘ Στάθης Κωνσταντινίδης στην Ημαθία: «Εργαζόμαστε για την ισόρροπη ανάπτυξη στη χώρα, ώστε να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους στην περιφέρεια»
Επόμενο άρθρο Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακό ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Δυτικής Μακεδονίας: Εργαστήριο Συμβουλευτικής Πληροφόρησης