Ειδήσεις

Σύσκεψη για την κατασκευή της οδού πρόσβασης στη νέα Μεθοριακή Διάβαση Λαιμού Πρεσπών παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη


Άμεσα προχωρά η κατασκευή του δρόμου προς τη νέα Μεθοριακή Διάβαση Λαιμού στις Πρέσπες μετά από τις πρωτοβουλίες και τον συντονισμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη.

Σε ειδική σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στις Πρέσπεςσυμφωνήθηκε η τελική χάραξη του δρόμου, η οποία ακολουθεί τη βέλτιστη διαδρομή, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από πολίτες, αλλά και τις ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες που επισημάνθηκαν από την Μονάδα Διαχείρισης  Προστατευόμενων Περιοχών (Μ.Δ.Π.Π.) του ΟΦΥΠΕΚΑ και την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας, ο Αντιπεριφερειάρχης  Τεχνικών Έργων Χάρης Γκοβεδάρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλης Χαρούμενος, ο Δήμαρχος Πρεσπών Γιώργος Στεργίου, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών φορέων και προϊστάμενοι τωνΤεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Η μελέτη για την κατασκευή του δρόμου αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα καινα τεθεί σε διαβούλευση μετά και  την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.  Η κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου είναι το  τελευταίο από τα συνοδά έργα του μεθοριακού σταθμού που ολοκληρώνεται σε επίπεδο σχεδιασμού και μαζί με τα υπόλοιπα έργα υποδομών (τελωνείο, στέγαστρο, κ.α. θα τεθούν προς χρηματοδότηση τους επόμενους μήνες.

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, καθώς  στόχος είναι να προσελκύσει επισκέπτες ώστε να τονωθεί η τοπική οικονομία των Πρεσπών.

 

Προηγούμενο άρθρο Πανελλήνιο Συνέδριο, με θέμα «Παιδαγωγική και Εκπαίδευση σε Συνθήκες Κρίσης και Μετάβασης στον 21ο αιώνα»
Επόμενο άρθρο Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια