Ειδήσεις

Ενημερωτικές δράσεις Δήμου Εορδαίας για τα αδέσποτα ζώα


Ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία για τα αδέσποτα ζώα υλοποίησε ο Δήμος Εορδαίας χθες Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας αδέσποτων ζώων (04/04/2024) και συγκεκριμένα το γραφείο Κυνοκομείου του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, η Αν/τρια Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Ευτέρπη Δεληγεώργη και η Κτηνίατρος του Δημοτικού Καταφυγίου Δήμου Εορδαίας Κατερίνα Δαδαμόγια βρέθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Ασβεστόπετρας, στο 3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας και στο 2ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας και ενημέρωσαν τους μαθητές και εκπαιδευτικούς για:

 

  • τις δράσεις του δημοτικού καταφυγίου και τις παροχές του Δήμου για τα αδέσποτα,
  • τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς,
  • τη φροντίδα των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς,
  • την προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων,
  • τον εθελοντισμό

και μοίρασαν σε  μαθητές και εκπαιδευτικούς ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για προσφορές ειδών για τα αδέσποτα στο Δημοτικό Καταφύγιο από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και αιτήματα για ενημέρωση και από άλλα σχολεία της Πτολεμαΐδας, αλλά δεν ήταν εφικτό να ικανοποιηθούν σε μια μέρα. Τα αρμόδια στελέχη του Δήμου Εορδαίας δεσμεύονται όμως να επισκεφθούν τα σχολεία αυτά οποτεδήποτε το επιθυμούν. Ταυτόχρονα εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς όλους, μαθητές, δασκάλους, καθηγητές και διευθυντές των σχολείων τα οποία επισκέφθηκαν για την θερμή υποδοχή τους.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 08-04-2024 έως 14-04-2024)
Επόμενο άρθρο Πρόσκληση στην 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας