Ειδήσεις

Καλλιόπη Βέττα: Η κυβέρνηση της ΝΔ δηλώνει αναρμόδια και… για τη μαρίνα Αλίμου!


Ένα ακόμα γαϊτανακι αποποίησης ευθυνών από τα αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης της ΝΔ, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αποκαλύπτουν οι απαντήσεις τους στη σχετική ερώτηση-αναφορά που κατέθεσε η Βουλευτής Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα και ο Βουλευτής Κέρκυρας κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.
Μία ακόμα αδιαφορία των κυβερνώντων, με θύματα αυτή τη φορά τα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη που ελλιμενίζονται στη μαρίνα Αλίμου. Οι επαγγελματίες του κλάδου κυριολεκτικά στενάζουν από τις εξοντωτικές και εξωπραγματικές αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού, που έφτασαν μέσα σε μία 3ετία στο 300%, ενώ την ίδια στιγμή ο παραχωρησιούχος δεν τηρεί τη συμβατική του υποχρέωση για αναβάθμιση της μαρίνας.

Οι συναρμόδιοι υπουργοί κλήθηκαν να δώσουν απάντηση και ΟΛΟΙ δήλωσαν ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ:

Το Υπουργείο Ανάπτυξης δήλωσε ότι τα διαλαμβανόμενα στην αναφορά-ερώτηση «εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων» του.

Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών δήλωσε αναρμόδιο και ότι «αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής».

Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, με την σειρά του, παραπέμπει στη  Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων.

Το Υπουργείο Τουρισμού μας γνωρίζει ότι «τα διαλαμβανόμενα στην εν λόγω αναφορά δεν εμπίπτουν στη ρυθμιστική του αρμοδιότητα».

Είναι απορίας άξιον: πώς στις τόσες συναντήσεις και εκδηλώσεις που βρέθηκαν κατά καιρούς οι ηγεσίες των υπουργείων με τους εκπροσώπους των σωματείων των επαγγελματιών του κλάδου αυτού, κανείς από τους υπουργούς δεν τους ενημέρωσε για την αναρμοδιότητά τους;

Είναι απορίας άξιον: ποιος από πλευράς του Δημοσίου ελέγχει την τήρηση από τον παραχωρησιούχο, των όρων παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου;

Είναι απορίας άξιον το μέγεθος της έλλειψης ενδιαφέροντος και της απουσίας κυβερνητικής βούλησης για βιώσιμη λύση για τα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη, που εξωθούνται με βίαιο τρόπο σε έξοδο από τη μαρίνα ή ακόμη και σε κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, παρά την αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου και τη συμβολή του στην αύξηση του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας.

Τελικά αυτή η κυβέρνηση για ποιo πράγμα είναι αρμόδια; Μήπως μόνο για να ικανοποιεί τα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα ημετέρων;

Προηγούμενο άρθρο Πρόσκληση σε Ειδική Συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής
Επόμενο άρθρο Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας