Ειδήσεις

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Επίσκεψη αντιπροσωπείας από το China Three Gorges University


Εξαμελής αντιπροσωπεία ακαδημαϊκών από το China Three Gorges University (CTGU) επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο εδραίωσης των υφιστάμενων συνεργασιών και διερεύνησης επέκτασής τους σε νέα πεδία.

Τα τελευταία χρόνια τα δύο Ιδρύματα έχουν αναπτύξει μία σειρά συμπράξεων ακαδημαϊκού περιεχομένου μέσω των οποίων μέλη του Διδακτικού Προσωπικού του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΔΜ προσφέρουν διδακτικό έργο στους φοιτητές του CTGU. Αποτέλεσμα αυτών είναι η διαμόρφωση κοινού προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της έγκρισής του από το κινεζικό υπουργείο παιδείας. Αντίστοιχα, προς την ίδια κατεύθυνση έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την διαμόρφωση και δεύτερου προπτυχιακού προγράμματος σπουδών με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Η Κινεζική πλευρά εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της για τη διοργάνωση θερινού σχολείου από το ΠΔΜ και τη φιλοξενία φοιτητών από την Κίνα προκειμένου να εκπαιδευτούν σε ενεργειακά θέματα, στα οποία το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εξειδικεύεται. Τα θερινά σχολεία αποτελούν εντατικά εκπαιδευτικά προγράμματα, με διεπιστημονικό και διεθνή χαρακτήρα, μέσω των οποίων οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να συνδυάσουν την εξειδίκευση με την γνωριμία της περιοχής και τον ελληνικό πολιτισμό.

Η επίσκεψη αυτή καθώς και οι επόμενες που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον, εμπίπτουν στο πλαίσιο των στρατηγικών ενεργειών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την διεύρυνση των συνεργασιών του στην Άπω Ανατολή.

 

Προηγούμενο άρθρο Την Κυριακή 7-4, λόγω διακοπής ρεύματος δεν θα λειτουργεί η Τηλεθέρμανση
Επόμενο άρθρο Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές και οδούς της πόλης της Κοζάνης την Κυριακή 07-04