Ειδήσεις

Δήμος Εορδαίας: Ομοφωνία στη διακομματική σύσκεψη για τη χρήση χώρων προβολής κατά την προεκλογική περίοδο των Ευρωεκλογών


Κόμματα και Δήμος Εορδαίας συμφώνησαν για τον καθορισμό και τον τρόπο χρήσης των χώρων που διατίθενται στα πολιτικά κόμματα που παίρνουν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024, για την προεκλογική προβολή τους, στη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Μαΐου 2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενώ τηλεφωνική παρέμβαση έκαναν οι εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας του του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, οι οποίοι συμφώνησαν στο πλαίσιο που τέθηκε με βάση τις αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και σε ό,τι ίσχυε και στις περσινές βουλευτικές εκλογές αναφορικά με την κατανομή των χώρων που διατίθενται για την προεκλογική προβολή των κομμάτων και ειδικότερα για τα κιόσκια που θα στηθούν στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.

Καλή επιτυχία ευχήθηκε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς καθώς και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Κλιματικής Αλλαγής & Εποπτείας Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργος Καραΐσκος, με την παράκληση να τηρηθεί από όλους η προβλεπόμενη διαδικασία. Ο κ. Πλακεντάς  κάλεσε μάλιστα τη διακομματική επιτροπή να βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και επικοινωνία ώστε να αντιμετωπίζεται άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα τυχόν παρουσιαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση όσα ανέφερε ο Δήμαρχος μειώθηκαν τα εκλογικά τμήματα στο Δήμο Εορδαίας, με Οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικών, από 99 σε 78, καθώς έγινε συγχώνευση τμημάτων και από 500 εγγεγραμμένους που είχαν έφτασαν στους 700.

Ο Δήμος Εορδαίας αναλαμβάνει την ευθύνη να στήσει την εξέδρα στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας για τις κεντρικές ομιλίες των κομμάτων, ενώ τα κόμματα αναλαμβάνουν να καλύψουν ιδίοις δαπάνοις την ηχητική κάλυψη των προεκλογικών συγκεντρώσεών τους.

Προηγούμενο άρθρο Ενεργειακές Επενδύσεις Και Περιβάλλον
Επόμενο άρθρο Τετάρτη 22-5, αρρυθμία στην υδροδότηση στην Τ.Κ. Ποντοκώμης λόγω αντικατάστασης εξοπλισμού (11.00- 15.00)