Ειδήσεις

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας «Ιστορίες στον αέρα», φοράνε τα γιορτινά τους, κι υποδέχονται τα Χριστούγεννα!


Οι «Ιστορίες στον αέρα» ή «Stories on air», αποτελούν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας στην προσπάθεια της να παραμείνει, εν μέσω πανδημίας, συνδεδεμένη με όσους αγαπούν το βιβλίο, εντός και εκτός της πόλης.

Ένα πρόγραμμα που μέσω της δημιουργίας ενός webradio, θα μοιράσει και θα υποδεχτεί ιστορίες από την λαϊκή παράδοση και την λογοτεχνία. Στην καρδιά όλων των ιστοριών θα βρίσκεται μία επιθυμία ή μία ευχή.

Σας καλούμε όλους να μοιραστείτε με όλους μας, την δική σας “ευχοϊστορία” και να περπατήσετε μαζί μας στον δρόμο της αγάπης.

“Storiesonair.gr”,Webradio στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας

Μια φορά κάθε χρόνο, ο ουρανός ανοίγει αργά τη νύχτα κι όσες ευχές προλάβεις να κάνεις τότε, γίνονται πραγματικότητα. Αυτά τα Χριστούγεννα η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας, προσκαλεί παιδιά της πόλης αλλά και όλων των βιβλιοθηκών και των απομακρυσμένων αναγνωστικών κοινοτήτων του Δικτύου «Ιστορίες στον αέρα», να στείλουν τις δικές τους πολύτιμες ευχές για τη Γέννηση του Θεανθρώπου και το νέο έτος, μέσα από μια ιστορία.

Ο ιντερνετικός ραδιοφωνικός σταθμός μας, “Storiesonair.gr”, που θα μεταδίδεται όμως και στα FM μέσω του Viva.gr καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, θα περιλαμβάνει σχεδόν κάθε είδους κείμενο, ικανά να μας συντροφεύουν στον δρόμο της αγάπης.

Κείμενα που θα ακούγονται από τις φωνές σημαντικών αφηγητών και συγγραφέων, από όλη την Ελλάδα.

Μέσα από κάθε αφήγηση, μέσα από κάθε παραμύθι, μέσα από κάθε ιστορία θ’ αναζητήσουμε και θα βρούμε τις δικές μας ευχές που θα τις γράψουμε και θα τις μοιραστούμε.

Το «Ταχυδρομείο των ευχών» θα βρίσκεται έξω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη για να υποδέχεται τις ιστορίες και τις ευχές σας καθ’ όλη τη διάρκεια των εορταστικών ημερών.

Oι απομακρυσμένες αναγνωστικές κοινότητες από τη Λέρο, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την Μεσσηνία και την Κρήτη θα έρθουν κοντά μας μέσα από τα ραδιοκύματα και θα μοιραστούν μαζί μας τις δικές τους ευχοϊστορίες.

Όσο για τις κρύες νύχτες των Χριστουγέννων, οι ιστορίες θα ξενυχτάνε για εσάς και θα σας περιμένουν να τις ακούσετε, μέσα από το τηλέφωνο. Μπορείτε να συνδεθείτε στην ιστοσελίδα  https://paramythofono.blogspot.com/  και να απολαύσετε αφηγήσεις podcasts ιστοριών από την παγκόσμια προφορική παράδοση«Το Σπίτι των Παραμυθιών – Το Μουσείο Αλλιώς» μας χαρίζει όμορφες αφηγήσεις γνωστών αλλά και σπάνιων ιστοριών από όλο τον κόσμο εύκολα, απλά και δωρεάν!

Το «Παραμυθόφωνο» ξεκίνησε τη λειτουργία του με ηχογραφημένες αφηγήσεις podcasts από τον αφηγητή Γιώργο Ευγενικό.

Προσκεκλημένοι συγγραφείς

Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου/ Τα Χριστούγεννα της νόνας Χελώνας 8/12

Έλενα Αρτζανίδου/ Τα φεγγαροχριστούγεννα 12/12

Βαγγέλης Ηλιόπουλος/ Που πήγαν τα Χριστούγεννα 17/12

Αλκιβιάδης Κούσης/ Οι φίλες μου οι μάγισσες 22/12

Μαρία Παπαγιάννη / Ο δρόμος για την αγάπη 26/12

Αντώνης Παπαθεοδούλου/ Η γιαγιά, το παιδί κι ο κιθαρίστας Φουμ, φουμ, φουμ! 31/12

Γλύκα Στόϊου/ Το πετειναράκι 5/1    

Προσκεκλημένοι αφηγητές

Σάσα Βούλγαρη 10/12

Γιώργος Ευγενικός 15/12

Ανθή Θάνου 19/12

Λίλη Λαμπρέλη 24/12

Στέλιος Πελασγός 29/12

Δημήτρης Προύσαλης. Παραμύθια και θρύλοι στου Κενταύρου τη ράχη 2/1

Αγνή Στρουμπούλη 7/1

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του «Ταχυδρομείου των ευχών» και της αφίσας ανέλαβε  η Ντανιέλα Νικόλοβα Σιδηροπούλου

Ημέρες εκπομπών: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και ώρα 18.00

Ημερομηνίες εκπομπών:

8/12, 10/12, 12/12, 15/12, 17/12, 19/12, 22/12, 14/12, 26/12,19/12, 31/12, 2/1, 5/1, 7/1

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας βοηθά εμπράκτως το έργο των Κινητών Ομάδων Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ) ειδικού σκοπού του ΕΟΔΥ
Επόμενο άρθρο Μήνυμα Αντιδημάρχου Εορδαίας Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού Ρούλας Σεβαστού, για την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού