Ειδήσεις

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στο Βελβεντό Κοζάνης


Μία ιδιαίτερα σημαντική – συγκινητική εκδήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και την κατοχή της μαρτυρικής Κύπρου, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Βελβεντότην Παρασκευή 28και το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ χορωδιών. Την Κυριακή 30 Ιουνίου στο γραφείο του συλλόγου πραγματοποιήθηκε συνάντηση-συζήτηση των πεπραγμένων των συναυλιών παρουσία μαέστρων,  μουσικών και εκπροσώπων συλλογών. Λαμβάνοντας υπόψιν σχόλια, παρατηρήσεις και προτάσεις ευελπιστούμε το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2025 να ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων μας.

Την εκδήλωση, που  αποτέλεσε ένα οδοιπορικό στις μνήμες και τις κατεχόμενες περιοχές της  «καρδιάς μας», συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής “Βελβεντινές Φωνές”,  η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Βελβεντού και το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης.

Οι χορηγοί τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως είναι: Οι συνεταιρισμοί οπωροκηπευτικών ΑΣΕΠΟΠ & ΔΗΜΗΤΡΑ, τα οινοποιεία – αμπελώνες ΒΟΓΙΑΤΖΗ, ΚΑΜΚΟΥΤΗ, ΖΑΝΔΕ, τον οινοπαραγωγό Αντώνη Ρόκα και το κατάστημα Καραλή, για την πολύτιμη στήριξη τους.

Στον συντονισμό ήταν η κ. Ρένα Μανδραλή, στην αφήγηση ο κ. Γιώργος Σιόμος ο οποίος με την στεντόρεια φωνή του ανάγνωσε τα διανθισμένα κείμενα του κ. Κώστα Σιόμου.

Το Φεστιβάλ , όπως κάθε χρόνο, τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στο 3ο  Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών το οποίο διήρκησε απο την  Παρασκευή   28 εώς την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 στο Βελβεντό Κοζάνης συμμετείχαν χορωδίες απ’όλητην Ελλάδα τις οποίες συνόδεψαν εξαίρετοι και ταλαντούχοι νέοιμουσικοί.

Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και τις δύο μέρες.Με μεγάλη συγκίνηση και ενθουσιασμό το κοινό καθηλώθηκε και παρακολούθησε τις διήμερες εκδηλώσεις συμμετέχοντας και επιβραβεύοντας όλες τις συμμετέχουσες χορωδίες.

Ραντεβού του χρόνου με τη διοργάνωση του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ χορωδιών στο Βελβεντό Κοζάνης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Με τιμή

το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Μουσικής

«Βελβεντινές Φωνές»

Προηγούμενο άρθρο Κλιματική ουδετερότητα: 6 συγκεκριμένα βήματα από τους 6 ελληνικούς Δήμους
Επόμενο άρθρο Συνεδρίασε η 4η Εδαφική Επιτροπή του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (Π.Δ.Α.Μ.) 2021-2027 - Επιδίωξη της Περιφέρειας Δ.Μ. η επιτάχυνση του Προγράμματος