Ειδήσεις

Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε το Σεπτέμβριο η Θεσσαλονίκη να είναι πιο ανθρώπινη στην καθημερινότητά της»


«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε το Σεπτέμβριο η Θεσσαλονίκη να είναι πιο ανθρώπινη στην καθημερινότητά της» δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο Fm και τον δημοσιογράφο Νίκο Γιώτη.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το Fly Over, που συγκαλεί στο ΥΜΑΘ την Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024, παρουσία των Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και με τη συμμετοχή των Υφυπουργών Υποδομών και Μεταφορών Νίκου Ταχιάου και Βασίλη Οικονόμου, ο Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας σημείωσε ότι το έργο είναι απαραίτητο και πως πρέπει να ολοκληρωθεί στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες. Και πρόσθεσε: «Όλοι μαζί πρέπει να συντονιστούμε, ώστε οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης, να υφίστανται όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία». Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα το ζήτημα της φορτοεκφόρτωσης στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης, παρατηρώντας ότι «δεν είναι δυνατόν ο καθένας να φορτοεκφορτώνει όπου θέλει, ό,τι ώρα θέλει, με αποτέλεσμα η αυξημένη κίνηση να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη».

Τέλος, σχολιάζοντας το χθεσινό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, τόνισε πως κάθε κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να δει τις αιτίες που ενισχύουν την άκρα δεξιά και να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες αντιμετώπισης του ζητήματος. «Κάθε τάση προς τα άκρα θα πρέπει να μας ανησυχεί και να λειτουργούμε προληπτικά και όχι κατασταλτικά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθρο Π. Κουκουλόπουλος: «Δύο αναγκαίες αλλαγές στο φοιτητικό στεγαστικό επίδομα»
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση Προγραμματισμένης διακοπής Ηλεκτρικού ρεύματος