Ειδήσεις

Απάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας σε άρθρου του κ. Χριστοφορίδη Π.Σ. συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ


Μας εκπλήσσει τώρα τελευταία η αντιπολιτευτική τακτική δίκην ανταρτοπολέμου του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Χριστοφορίδη, όπου με μια σειρά επερωτήσεων, δημοσιεύσεων και δελτίων τύπου, διαστρεβλώνει γεγονότα και αφήνοντας υπαινιγμούς προσπαθεί να δημιουργήσει καπνό αμφισβήτησης για να υπονοήσει ότι υπάρχει η φωτιά της δολιότητας και διαπλοκής.

Η πρώτη απάντηση επομένως στην τακτική του είναι ότι αν για κάτι, που με πλήρη επίγνωση, υπερηφανεύεται η σημερινή πολιτική αρχή της Περιφέρειας μας με πρωτεργάτη τον Γιώργο Κασαπίδη, είναι το ήθος στη διαχείριση των δημοσίων αγαθών και του χρήματος, πράγμα που αποδέχεται το σύνολο των Δυτικομακεδόνων και αποδείχτηκε με το συντριπτικό αποτέλεσμα των, προτού ενός χρόνου, εκλογών.

Δεν ΄΄μάτωσε΄΄ ο κ. Χριστοφορίδης για την Δημοκρατία, εμφανίζοντας εμένα προσωπικά χωρίς Δημοκρατική ευαισθησία.

Άλλοι ματώσανε και είναι μεγάλη συζήτηση σε ποιανών  το αίμα οφείλουμε την μεταπολεμική Δημοκρατία αυτής της Χώρας.

Όσον αφορά το πρόσωπό μου χειρίζομαι τις συνεδριάσεις του θεσμικού οργάνου που είμαι επικεφαλής με τον τρόπο που τα πρωτόκολλα και οι υγειονομικές διατάξεις καθορίζουν αυτήν την κρίσιμη εποχή.

Είμαι η τελευταία που θα προσπαθούσα να προωθήσω καταστάσεις εν κρυπτώ και υποβολιμαία, όπως υπαινίσσεται ο συγκεκριμένος σύμβουλος.

Το σίγουρο είναι ότι διέφυγε εντελώς της προσοχής του κ. Χριστοφορίδη, ή εκτός αν είχε την πρόθεση να διαστρεβλώσει τα γεγονότα για τις εντυπώσεις, ότι όντως υπήρχε δεύτερη πρόσκληση τακτικής, και όχι έκτακτης όπως διατείνεται, κοινής συνεδρίασης με την Επιτροπή Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Κοινωνικής Συνοχής.

Λυπάμαι που δεν έχει την υπομονή να διαβάσει με προσοχή τις προσκλήσεις που αποστέλλονται και ταυτόχρονα μου γεννώνται προβληματισμοί αν πραγματικά είναι επί της ουσίας προετοιμασμένος στις συνεδριάσεις των οργάνων που συμμετέχει.

Το θέμα για το οποίο διαρρηγνύει τα ιμάτια του, δηλαδή η χρήση των ΜΑΒΕ για υγειονομική απόθεση του αμιάντου το βάλαμε προς συζήτηση για ενημέρωση και όχι για λήψη απόφασης.

Η συνεδρίαση των Επιτροπών είχε τον σκοπό να ξεκινήσει η συζήτηση κατά πόσο συμφέρει οικονομικά και με όρους απασχόλησης η συγκεκριμένη εφαρμογή, με τη διασφάλιση πάντα να μην επιβαρύνει στο ελάχιστο το περιβάλλον, στο πλαίσιο της Πράσινης Δυτικής Μακεδονίας, που αποτελεί πολιτικό πρόσταγμα του Περιφερειάρχη.

Και σε κάθε περίπτωση, καμία Επιτροπή δεν είναι αρμόδια να αποφασίσει για την αξιοποίηση μιας περιοχής.

Είναι μεγάλο θέμα και όταν ολοκληρωθεί η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, θα συζητηθεί στο Π.Σ., όπου θα έχει κάθε δυνατότητα τότε να αναπτύξει τις θέσεις του ο κ. Χριστοφορίδης, όπως άλλωστε όλοι μας.

Οπότε ας μη πετάει πομφόλυγες περί ύποπτης βιασύνης και περάσματος από την πίσω πόρτα ενός τόσου σοβαρού θέματος.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον της ΔΙΑΔΥΜΑ το γνωρίζουμε και φυσικά θα συνεκτιμηθεί στην όλη διαδικασία. Άλλωστε, δεν αποκλείστηκε όταν εκδήλωσε ενδιαφέρον να παρίσταται.

Μόνο ο κ. Χριστοφορίδης τώρα τελευταία βιάζεται να δημιουργεί εντυπώσεις και όποιος βιάζεται σκοντάφτει παίρνοντας και τις κατάλληλες απαντήσεις δημόσια, όπως κάνει και ο ίδιος διακινώντας δελτία τύπου με ανυπόστατες αιτιάσεις.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών & Περιβάλλοντος και Πρόεδρος της

Επιτροπής Περιβάλλοντος

Καλλιόπη Κυριακίδου – Τσιάγγου

Προηγούμενο άρθρο Μετατίθενται οι εξετάσεις Φυσικού Νοσοκομείου – Ακτινοφυσικού Ιατρικής και Φυσικού Νοσοκομείου εκτός της περιοχής ιοντιζουσών ακτινοβολιών
Επόμενο άρθρο Kοινή επιστολή Δημάρχου Εορδαίας και Προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων