Ειδήσεις

Απολύμανση των σχολικών μονάδων λίγο πριν υποδεχτούν τους μαθητές


Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα λύκεια του Δήμου Κοζάνης για να υποδεχτούν με ασφάλεια του μαθητές και τους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Ο Δήμος Κοζάνης έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα την προστασία της υγείας εργαζομένων, εκπαιδευτικών, μαθητών και φυσικά της δημόσιας υγείας, προχώρησε σε:

-απολύμανση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των σχολείων από ειδικό συνεργείο

-ανακατανομή και ενίσχυση του προσωπικού που εργάζεται στον τομέα καθαριότητας των σχολικών κτηρίων 

-προμήθεια υλικών καθαρισμού για την κάλυψη των υπαρχόντων αναγκών 

-παροχή εξειδικευμένων οδηγιών στις καθαρίστριες  

-πλήρη κάλυψη των αναγκών των μονάδων με απολυμαντικά σε μεγάλη επάρκεια 

-καθώς και προμήθεια με γάντια και μάσκες.


Σε συνέχεια των παραπάνω δράσεων ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, πραγματοποίησε συνάντηση με την διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης, Βασιλική Βόντσα, για τον επανέλεγχο όλων των διαδικασιών, ώστε οι σχολικές  μονάδες να λειτουργήσουν με ασφάλεια. Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κοζάνης, Γιώργος Ευκολίδης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Παιδείας, Τάνια Βεντούλη, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Νίκος Νικολάου. 
Στόχο των παραπάνω πρωτοβουλιών αποτελεί η εξασφάλιση της προστασίας  της υγείας  μαθητών και εργαζομένων. Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, «Ο μηχανισμός του Δήμου Κοζάνης εργάζεται συστηματικά για να προετοιμάσει την ασφαλή μετάβαση των μαθητών  και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες, κάνοντας ότι είναι δυνατόν για την επίτευξη αυτού του στόχου». 

Προηγούμενο άρθρο Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την εθελοντική ομάδα COVID-19 Response Greece
Επόμενο άρθρο Άρση της αναστολής λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης