Ειδήσεις

Δήμος Κοζάνης: Οι Κοινωνικές Δομές υποστηρικτικό εργαλείο πρόνοιας και αλληλεγγύης


Η σημασία της λειτουργίας  των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Κοζάνης γίνεται περισσότερο εμφανής την περίοδο της πανδημίας. Οι δομές του  Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, του Συσσιτίου, του Κοινωνικού Ιατρείου, της Τράπεζας Τροφίμων και του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» στέκονται καθημερινά αρωγοί σε πολίτες που έχουν ανάγκη, με τις απαιτήσεις να αυξάνονται τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων φιλοξενεί καθημερινά μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες, συνδράμοντας στην κοινωνικοποίηση αλλά και την σίτισή τους. 

Παράλληλα, το Συσσίτιο του Δήμου Κοζάνης στέκεται αρωγός στους πολίτες που έχουν ανάγκη, παρέχοντας εκατοντάδες μερίδες φαγητού σε καθημερινή βάση. Η σημαντική αυτή λειτουργία υλοποιείται με ίδιους πόρους, αλλά και την πολύτιμη συνεισφορά των εθελοντών.

Επίσης, το Κοινωνικό Ιατρείο εξυπηρετεί άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ιδιώτες γιατρούς. Βασικός πυλώνας των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Κοζάνης είναι η Τράπεζα Τροφίμων, που εξυπηρετεί συστηματικά περίπου 800 άτομα. 

Επιπλέον, εξαιρετικά σημαντική κρίνεται και η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», το οποίο προσφέρει πρωτοβάθμια υγειονομική και κοινωνική φροντίδα στο σπίτι των ωφελούμενων.  

Ο Δήμος Κοζάνης ευαισθητοποιημένος απέναντι σε όλες τις κοινωνικές ομάδας, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συνδράμει στην καθημερινότητα των άπορων και μεγαλύτερης ηλικίας πολιτών, δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο. 

Αυτή προσπάθεια θα συνεχίσει να καταβάλλεται και τη νέα χρονιά με συνέπεια και αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο.

Καλή χρονιά! 

Προηγούμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 04-01-2021 έως 10-01-2021
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη Περιφερειάρχη με βουλευτές και τοπικούς φορείς για την στήριξη των επιχειρήσεων