Ειδήσεις

Δήμος Κοζάνης: Συμμετέχουμε στον ΔΩΡΕΑΝ έλεγχο για COVID19


Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη, όμως η ανακάλυψη του εμβολίου που θα νικήσει τον κορωνοϊό από τους επιστήμονες, καθώς και η υλοποίηση του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού, μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. 

Ταυτόχρονα όμως μας δίνεται η ευκαιρία, παράλληλα με την εφαρμογή των μέτρων και την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος, να αξιοποιήσουμε τα τεστ που διενεργούνται με ευθύνη του ΕΟΔΥΥ σε όλη την Επικράτεια,  προκειμένου να παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση  τη διασπορά του κορωνοϊού στις τοπικές μας κοινωνίες και την εκτίμηση του λεγόμενου «δείκτη θετικότητας».

Σήμερα πραγματοποιούνται περίπου 20 χιλιάδες τεστ καθημερινά από το δημόσιο σύστημα υγείας σε άτομα που κατά κανόνα έχουν ιστορικό που αυξάνει την πιθανότητά τους να έχουν εκτεθεί στον ιό. Στόχος της Πολιτείας είναι ο αριθμός  αυτός να αυξηθεί σημαντικά, άμεσα και σε καθημερινή βάση, αφού η εθνική στρατηγική προβλέπει την παρακολούθηση ασυμπτωματικών εθελοντών, μέσω της τυχαίας επιλογής 12.000 πολιτών καθημερινά.

✔Για να επιτευχθεί ο στόχος της παρακολούθησης, πρέπει να συνδράμουμε όλοι συμμετέχοντας ΔΩΡΕΑΝ σε έλεγχο για COVID19.

➡Η διαδικασία είναι απλή και διαφανής. Ο κάθε πολίτης συμπληρώνει μια «φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19» στην ιστοσελίδα  testing.gov.gr. Εφόσον επιλεγεί μέσω κλήρωσης, ο έλεγχος θα πραγματοποιείται με προϊόντα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2. 

Με τη συμμετοχή σε αυτό το εγχείρημα, θα βοηθήσουμε τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα και να σχεδιάσουν  αποτελεσματικούς τρόπους περιορισμού της μετάδοσης.

Είμαστε πεπεισμένοι, ότι οι πολίτες της Κοζάνης θα ανταποκριθούν για ακόμη μία φορά με ευθύνη κι αποτελεσματικότητα στη νέα πρόκληση και θα κάνουν ότι είναι δυνατόν, για να υλοποιηθεί με επιτυχία αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα διεξαγωγής χιλιάδων προληπτικών ελέγχων σε καθημερινή βάση, σε κάθε γωνιά της χώρας.

Προηγούμενο άρθρο 37 πρόστιμα ο απολογισμός των ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στη Δυτική Μακεδονία
Επόμενο άρθρο Μοριοδοτούμενο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Ψυχολογία για Όλους» στο Δήμο Βελβεντού