Ειδήσεις

Π. Κουκουλόπουλος: «Ανεπίτρεπτο πλήγμα στα χωριά μας, το νέο Π.Δ. της Κυβέρνησης»


Κοινοβουλευτική παρέμβαση για το χάος που έχει προκαλέσει η Κυβέρνησηστην αξιοποίησημικρών ιδιοκτησιών στα χωριά της υπαίθρουμε το νέο Προεδρικό Διάταγμα, πραγματοποίησε ο Πάρις Κουκουλόπουλος μαζί με σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Ο Βουλευτής Κοζάνης -με πλήρη σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και στη σχετική νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας-στηλιτεύει τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης για τηνπρωτοφανή αναστάτωση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες,καθώς συμπολίτες μας μεμικρές ιδιοκτησίες σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων βρίσκονται “στον αέρα”καιάδικα ζημιώνονται,χωρίς οι ίδιοι να ευθύνονται στο παραμικρό και χωρίς να γνωρίζουν τι θα γίνει τελικά με τη δόμηση σε μικρά οικόπεδά τους, τα οποία ενώ μέχρι τώρα θεωρούνταν άρτια και οικοδομήσιμα, πλέον καθίστανται αγροτεμάχια. Καλεί, λοιπόν, την Κυβέρνηση άμεσανα διορθώσει νομοθετικά το νέοπλήγμα εις βάρος της υπαίθρου.

Ειδικότερα με την Ερώτησηζητούνται από την Κυβέρνηση συγκεκριμένες απαντήσειςκαι πρωτίστως ενέργειες για σειρά παραμέτρωνπου αφορούν την απαράδεκτη μονομερή παρέμβασή της, όπως:

Πόσοι και ποιοι οικισμοί επηρεάζονται από το Π.Δ. 194/2025, με τη γεωγραφική κατανομή τους ανά νομό και Δήμο.

– Την ύπαρξη μελέτης ή έστω εκτίμησης του Υπουργείουγια τον αριθμό των μικροϊδιοκτητών που πλήττονται από την εφαρμογή του νέου πλαισίου, σε σχέση με εκείνους που ωφελούνται.

– Την άμεση λήψη δίκαιων διορθωτικών μέτρων και την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, με την εισαγωγή, μεταξύ άλλων, μεταβατικών διατάξεις που θα προστατεύουν τις μικροϊδιοκτησίες μέχρι την οριστική οριοθέτηση, ώστε σε κάθε περίπτωση να αποτραπεί η μαζική απαξίωση μικρών περιουσιών, οι άδικες ανισότητες στην οικιστική μεταχείριση, ησυγκέντρωση γης σε λίγα χέρια και ιδίως η ακόμα μαζικότερη εγκατάλειψη της υπαίθρου.

– Την ενίσχυση και στήριξη του σημαντικού έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως προς την επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων.

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Κοζάνης: Καθαρισμός οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2025 – Παράταση έως τις 15 Ιουνίου 2025
Επόμενο άρθρο «Κρέων – Αντιγόνη – Χίτλερ: Η Ηχώ του Αυταρχισμού» από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης