Ειδήσεις

Ανακοίνωση Δήμου Βελβεντού για τον κορονωϊό με τη Νέα Χρονιά


Η νέα χρονιά βρίσκει την πατρίδα μας σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού (Lock Down) για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού.

Στους 10 μήνες που μεσολάβησαν από την αρχή του φαινομένου, ταλαιπωρηθήκαμε όλοι μας πολύ. Οι άμεσες και οι παράπλευρες απώλειες συσσωρεύτηκαν σε υψηλό επίπεδο για τη δημόσια αλλά και την ιδιωτική ζωή των πολιτών.

Το σύστημα υγείας είναι πιεσμένο με το προσωπικό όλων των υγειονομικών φορέων και δομών να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του ιού. Μαζί με αυτούς και μια σειρά από άλλα επαγγέλματα.

Οι μολύνσεις από τον ιό ήταν με περιορισμένες για τον Δήμο μας, αλλά επώδυνες για τους πληγέντες και σε μερικές περιπτώσεις μοιραίες για κάποιους συμπολίτες μας που νόσησαν κι έχασαν τη μάχη με τη ζωή.

Οι ευπαθείς ομάδες βρίσκονται σε μια πολύμηνη ταλαιπωρία και ο Δήμος προσπαθεί να τις στηρίζει με κάθε δόκιμο τρόπο.

Τα σχολεία παραμένουν εδώ και μήνες κλειστά εφαρμόζοντας την δύσκολη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων που είναι ανοιχτές, λειτουργούν με μεγάλους περιορισμούς.

Η οικονομική δραστηριότητα τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και σε τοπικό βρίσκεται σε ακραία ύφεση. Ο Δήμος, τοπικά, θα προβεί στις αναγκαίες μειώσεις τελών για τις πληγείσες επιχειρήσεις ώστε να υπάρξει μια σχετική ελάφρυνση στην οικονομική δυσπραγία των ημερών. Το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδότησε ως έως βαθμό υποστηρικτικές δράσεις για το σκοπό αυτό. 

Μπροστά, όμως, στη γενική κρίση, είναι σημαντική η υποστήριξη των δημόσιων δομών κάθε μορφής, των πολιτών (εργαζομένων και ανέργων) και των επιχειρήσεων από την ίδια την Πολιτεία για να μπορέσει με το τέλος του κορωνοϊού να επιστρέψει η καθημερινή ζωή στους κανονικούς της ρυθμούς. Αποφάσεις είδαμε να λαμβάνονται αλλά η υλοποίησή τους καθυστερεί. Απευθύνουμε έκκληση σε κάθε αρμόδιο να επισπεύσει τις διαδικασίες για την θεραπεία και αποκατάσταση των απωλειών. Δεν αρκούν οι εξαγγελίες.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Παραμένουμε άπαντες σε επαγρύπνηση για να προφυλάξουμε την δημόσια υγεία με κάθε τρόπο. Παίρνουμε όλα τα προστατευτικά μέτρα που υποδεικνύουν οι υγειονομικές αρχές. Φοράμε μάσκες, τηρούμε αποστάσεις και δεν εφησυχάζουμε.

Παράλληλα διεκδικούμε από την Πολιτεία την υποστήριξη της οικονομικής και της κοινωνικής δραστηριότητας για την σωστή επαναφορά στην φυσιολογική ζωή που όλοι γνωρίζουμε.

Καλή χρονιά με υγεία και δύναμη σε όλους

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν Δειγματοληπτικοί Έλεγχοι (Rapid tests με τη μέθοδο drive through) στο Δήμο Βελβεντού
Επόμενο άρθρο Παραδόθηκαν τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν από τη δράση συνεισφοράς της νεολαίας του Δήμου Κοζάνης