Ειδήσεις

Λαϊκές αγορές: Συνάντηση του Λάζαρου Μαλούτα με επαγγελματίες – Συζήτηση για τα προβλήματα κατά την περίοδο της πανδημίας


Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με τους εκπροσώπους των σωματείων εμπόρων και παραγωγών λαϊκών αγορών, Σαββουλίδη Χρήστο, Σταυρίδη Μάρκο, Σταυρίδη Παναγιώτη και  Παπαντωνίου Κώστα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου 2021. 
Στη συνάντηση το «παρών» έδωσε ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και  Επιχειρηματικότητας Κώστας Κυριακίδης, ενώ παρέστη και ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών Γιώργος Αγραφιώτης.
Στο πλαίσιο της συζήτησης εκφράστηκε η αγανάκτηση των επαγγελματιών αναφορικά με το παρατεταμένο και αδικαιολόγητο κλείσιμο των λαϊκών αγορών του Δήμου Κοζάνης. Επίσης, εκφράστηκε η πεποίθηση ότι η λαϊκές αγορές έπρεπε να λειτουργήσουν κανονικά όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τόσο για την επάρκεια των προϊόντων όσο και για την αποφυγή συγχρωτισμού στα σουπερμάρκετ. 
Επιπλέον, επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα της παρουσίας παραγωγών από γειτονικές περιοχές, με την πρόταση που κατατέθηκε να είναι η αποφυγή παρουσίας παραγωγών από άλλες περιφέρειες για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού. 
Τέλος, οι επαγγελματίες δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια λειτουργίας της λαϊκής αγοράς για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η υγειονομική κρίση, εφόσον φυσικά επιτραπεί από την Πολιτεία η επανέναρξη λειτουργίας τους.
Οι ιθύνοντες του Δήμου Κοζάνης ανέλαβαν την υποχρέωση για την βελτίωση του ήδη πολύ καλού επιπέδου λειτουργίας των λαϊκών αγορών.  

Προηγούμενο άρθρο Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί ατόμων άνω των 85 ετών- Αρωγή στη μετακίνηση προς τα εμβολιαστικά κέντρα από το Δήμο Κοζάνης
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για το άνοιγμα της αγοράς