Ειδήσεις

Ύδρευση – αποχέτευση-τηλεθέρμανση: Μέτρα προστασίας από τον παγετό


Ύδρευση – αποχέτευση

Εν όψει επιδείνωσης του καιρού τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, συνιστάται στους καταναλωτές της ΔΕΥΑΚ να ελέγξουν τα υδρόμετρα και τις βρύσες των μπαλκονιών τους, να δουν αν λειτουργούν κανονικά ή έχουν διαρροές, αν είναι προφυλαγμένα από το ψύχος. Επίσης, να ελέγξουν τις εξωτερικές σωληνώσεις τους και να φροντίσουν να τις μονώσουν και αυτές, ειδικά αν είναι απολύτως “εκτεθειμένες” στην παγωνιά.
❄Σκόπιμο είναι ακόμη να επιβεβαιωθούν οι καταναλωτές ότι οι διακόπτες των εσωτερικών τους δικτύων υδροδότησης ανοιγοκλείνουν κανονικά και ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και τις ταράτσες τους είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια.

Τηλεθέρμανση

Είναι απαραίτητο να γίνει :
Καθαρισμός φίλτρων εσωτερικής εγκατάστασης .
Έλεγχος πίεσης νερού και κυκλοφορητών
Διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας μεταξύ 17ο C και 20ο C
Επίσης καλό είναι να υπάρχει και εφεδρικό είδος θέρμανσης σε περίπτωση βλάβης
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι βλάβες που αφορούν την ΔΕΥΑΚ δηλώνονται τηλεφωνικά για ύδρευσης : 2461050500, 2461034000, 6946501152, 6975901972, για Τ/Θ   2461051555
Περισσότερες πληροφορίες για γενική προστασία από την παγωνιά είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση κοινού σχετικά με προληπτικά μέτρα έναντι επικείμενων χιονοπτώσεων και παγετού στο Δήμο Σερβίων
Επόμενο άρθρο Δήμος Βελβεντού: Ανακοίνωση για τον αποχιονισμό και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στους δημοτικούς δρόμους