Ειδήσεις

Ενημερωτική συνάντηση δημάρχου Κοζάνης & μελών του κοινοτικού συμβουλίου Αιανής για την έλευση προσφύγων-μεταναστών


Με ωριμότητα και διάλογο με την τοπική κοινωνία της Αιανής ο Δήμος Κοζάνης προσπαθεί να επιλύσει την  «αρρυθμία» που προκλήθηκε μέσω της έλευσης προσφύγων- μεταναστών στην Κοινότητα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. 
Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, βρέθηκε το μεσημέρι  της Τρίτης 12 Μαΐου 2020 στην Κοινότητα Αιανής,  συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νούλα Τουμπουλίδου, τον αντιδήμαρχο Δημοτικών Ενοτήτων Γιώργο Δουγαλή, καθώς και τον αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστα Κυριακίδη. 
Ο κ. Μαλούτας είχε συνάντηση στον χώρο του δημοτικού καταστήματος με τον πρόεδρο και τα μέλη του συμβουλίου της Κοινότητας, δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται στην Δ.Ε. Αιανής, αλλά και κατοίκους.
 Στο πλαίσιο της συνάντησης συζήτήθηκε το ζήτημα της εγκατάστασης προσφύγων – μεταναστών σε δομή της Αιανής, γεγονός που απασχολεί τους κατοίκους και προκάλεσε προβληματισμό. 
Στο περιθώριο της συζήτησης, αποφασίστηκε να ζητηθούν περαιτέρω πληροφορίες από το αρμόδιο Υπουργείο για το πλαίσιο εγκατάστασης των προσφύγων – μεταναστών, καθώς και να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την παραμονή τους με συνθήκες ασφάλειας. 
Αξίζει να σημειωθεί, πως οι πολίτες του Δήμου Κοζάνης έχουν επιδείξει εμπράκτως την αλληλεγγύη τους στο συνάνθρωπο στο πρόσφατο παρελθόν.

 

Προηγούμενο άρθρο Επανυποβολή αιτήσεων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το Επίδομα Στέγασης
Επόμενο άρθρο ΔΩΚ: Επανέναρξη των μαθημάτων για μαθητές άνω των 11 ετών τη Δευτέρα 18 Μαΐου