Ειδήσεις

Δεν ανοίγει το λιανεμπόριο στην Κοζάνη – Επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις


Η εκτόξευση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες και το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην Κοζάνη οδήγησε την Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων μετά από έκτακτη σύσκεψη το βράδυ της Παρασκευής 2/4/2021 σε «μπλόκο» στο άνοιγμα των καταστημάτων λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαϊα και Κοζάνη, μέχρι τις 12 Απριλίου οπότε θα γίνει επανεξέταση των δεδομένων.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής: “Σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι κορoνοϊού Covid-19 που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 2 Απριλίου και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές ΠΕ και έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου”.

 

Διαδημοτικές μετακινήσεις

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις απελευθερώνονται μόνο για τα Σαββατοκύριακα με αποστολή SMS στο 13033 και τον κωδικό 6,  για μετακίνηση με όχημα εκτός δήμου για προσωπική άσκηση σε υπαίθριο χώρο. Αυτό θα επιτρέπεται σε ομάδες έως τριών ανθρώπων, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια. Παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις περιπτώσεις.

Που γίνονται μετακινήσεις χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό:

Για επίσκεψη σε ιατρό ή φαρμακείο στέλνοντας τον κωδικό 1 με SMS στο 13033.

Για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο στέλνοντας τον κωδικό 4 με SMS στο 13033.
Για άσκηση με ποδήλατο ή με τα πόδια από Δευτέρα έως Παρασκευή έως τις 21:00 στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.
Για άσκηση/περίπατο οπουδήποτε εντός νομού, ασχέτως τρόπου μετακίνησης, μόνο τα Σαββατοκύριακα στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033. (Προϋπόθεση να βρίσκονται μαζί έως 3 άτομα ή μία οικογένεια).
Για επίσκεψη σε κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής οπουδήποτε εντός νομού για περιποίηση άκρων, στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.
Για επίσκεψη σε κατάστημα λιανικής στέλνοντας με SMS με το ονοματεπώνυμο στο 13032.

Προηγούμενο άρθρο Στις 9 Απριλίου αλλάζουμε συχνότητες στα κανάλια
Επόμενο άρθρο Νέα εποχή, νέο ξεκίνημα, ενισχυμένη… κι έτοιμη για όλα η Κοζάνη!