Ειδήσεις

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 της Π.Δ.Μ., το οποίο για πρώτη φορά κατατίθεται οργανωμένα, παρόλο που αποτελεί νόμιμη υποχρέωση κάθε Περιφερειακής αρχής.

Για την κατάρτισή του λήφθηκαν υπόψη τα έργα και οι μελέτες που εκπονούνται από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, τα  χρηματοδοτικά εργαλεία και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της Περιφέρειας.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα έχει την ίδια δομή για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα) και την Έδρα και περιλαμβάνει 177 μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 11.699.905,66€ και 295 έργα συνολικού προϋπολογισμού 358.738.808,10€.

Μέσω της υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος για το 2021, η Περιφερειακή Αρχή στοχεύει στην παρακολούθηση και προώθηση του χωρικού και αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας, στη βελτίωση των υποδομών για τη δημιουργία ελκυστικού και λειτουργικού περιβάλλοντος.

Κοινός παρονομαστής όλων των δράσεων της Π.Δ.Μ. είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, η μέγιστη αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και η καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της, για μέγιστη αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα.

Προηγούμενο άρθρο Σταθερά αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων covid-19 στην Π.Ε. Κοζάνης – Στην Εορδαία τα περισσότερα κρούσματα της Παρασκευής 2/4/2021
Επόμενο άρθρο Η «πράσινη» Περιφέρεια και η ανάπτυξη της επιχειρηματικής καινοτομίας στο επίκεντρο τηλεδιασκέψεων του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας