Ειδήσεις

Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου Τμήματος Πληροφορικής


Την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του τμήματος Πληροφορικής για θητεία δυο (2) ετών, που αρχίζει την 1-09-2021 και ολοκληρώνεται την 31-08-2023  αποφάσισε η Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η ψηφοφορία είναι άμεση και μυστική και θα διεξαχθεί με διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας την 28-05-2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10 π.μ. – 14 μ.μ., με βάση την αριθμ.77561/Ζ1 Υ.Α. (ΦΕΚ 2481/τ.Β΄/22-6-2020). Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα διεξαχθεί μέσω ειδικού πληροφοριακού συστήματος (σύστημα «ΖΕΥΣ») του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε.).

Πρόεδρος ή Αναπληρωτής Πρόεδρος εκλέγεται ο υποψήφιος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του Άρθρου 97 του Ν.4692 (ΦΕΚ 111τ.Β’/12-6-2020). Αν κανείς από τους υποψηφίους Προέδρους ή Αναπληρωτές Προέδρους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων ή σε περίπτωση ισοψηφίας, η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα επαναληφθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα, 31-05-2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10 π.μ. – 14 μ.μ. . Σε περίπτωση νέας άγονης εκλογικής διαδικασίας, αυτή επαναλαμβάνεται κατά την επόμενη εργάσιμη ημέρα, οπότε εκλέγεται ο υποψήφιος, ο οποίος συγκεντρώνει τη σχετική πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων. Αν υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος, αυτός εκλέγεται αν συγκεντρώσει τουλάχιστον το ένα τρίτο (1/3) των έγκυρων ψήφων.

Δικαίωμα Υποψηφιότητας για τις θέσεις του Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του τμήματος Πληροφορικής, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μπορούν να υποβάλουν μέλη Δ.Ε.Π. πρώτης βαθμίδας ή αναπληρωτές πλήρους απασχόλησης του Τμήματος Πληροφορικής, εφόσον δεν συμπληρώνουν όριο ηλικίας έως το πέρας της θητείας.

Αν δεν υπάρχουν μέλη Δ.Ε.Π. των δύο πρώτων βαθμίδων μπορεί να θέσει υποψηφιότητα και μέλος ΔΕΠ στην βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή.

Αν δεν υπάρχουν υποψηφιότητες, ο Πρόεδρος του Τμήματος ορίζεται από την Σύγκλητο, μεταξύ των υπάρχοντων μελών Δ.Ε.Π. του Τμήματος.

Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιοι μέλη Δ.Ε.Π. που αποχωρούν από την υπηρεσία λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου ηλικίας κατά τη διάρκεια της προκηρυσσόμενης θητείας.

Επιτρέπεται η εκλογή Προέδρου για δεύτερη συνεχόμενη θητεία. Στην περίπτωση αυτή, ο Πρόεδρος δεν μπορεί να επανεκλεγεί πριν παρέλθουν δυο (2) έτη από τη λήξη της δεύτερης θητείας. Δεν επιτρέπεται η εκλογή του ίδιου προσώπου ως Πρόεδρου για περισσότερες από τέσσερις (4) θητείες συνολικά.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος δεν επιτρέπεται να κατέχει συγχρόνως το αξίωμα άλλου μονοπρόσωπου οργάνου του οικείου ή άλλου Α.Ε.Ι., με εξαίρεση τις θέσεις Διευθυντή Π.Μ.Σ., Εργαστηρίου, Κλινικής και Μουσείου.

Η υποψηφιότητα για το αξίωμα το Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, υποβάλλεται από τους ενδιαφερόμενους, που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, από 13-05- 2021 έως και 20-5-2021 και ώρα από 10πμ έως 14μμ στην Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών, (επικοινωνία με τη Γραμματέα της Κοσμητείας Σχολής κα Αθηνά Τούλιου, τηλ. 2467087184).

Προηγούμενο άρθρο Οι συμμετέχοντες στη Λαϊκή αγορά Αριστοτέλους και παράλληλη αυτής για τις 15/05/2021 & 22/05/2021
Επόμενο άρθρο Δήμος Βοΐου: Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στους μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων