Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικτυακή ομιλία με θέμα: “Πλανητική Γεωλογία στο εξωτερικό ηλιακό σύστημα η αναζήτηση των υλικών και η έρευνα της αστροβιολογίας” του ΠΔΜ


Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί την Δρ. Ανεζίνα Σολομωνίδου, ερευνήτρια του Πανεπιστήμιου Caltech στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια και της NASA – Jet Propulsion Laboratory (JPL), για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία της με θέμα “Πλανητική Γεωλογία στο εξωτερικό ηλιακό σύστημα: η αναζήτηση των υλικών και η έρευνα της αστροβιολογίας”. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το Σάββατο 15 Μαΐου σε διαδικτυακή αίθουσα, και την παρακολούθησαν 135 συμμετέχοντες από 11 Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η Δρ. Σολομωνίδου μας “ταξίδεψε” για περισσότερη από μία ώρα στους εξωτικούς κόσμους των δορυφόρων του Κρόνου και του Δία στο εξωτερικό ηλιακό σύστημα, εστιάζοντας στην αναζήτηση υλικών, την αστροβιολογία και τις σχετικές ερευνητικές αποστολές και μεθόδους. Την ομιλία ακολούθησε ζωντανή συζήτηση κατά την οποία η προσκεκλημένη ομιλήτρια είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες.

Η ομιλία της Δρ. Σολομωνίδου ήταν μια καλή ευκαιρία να στρέψουμε τα μάτια μας ψηλά, μακριά από το υπέδαφος της Γης όπου έχουμε συνηθίσει να κοιτάζουμε και να αναζητούμε ορυκτούς πόρους. Το υλικό και το βίντεο της ομιλίας της Δρ. Σολομωνίδου είναι διαθέσιμο από τη σελίδα των Webinars του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (https://mre.uowm.gr/webinars–diadiktyaka–seminaria/).

Προηγούμενο άρθρο Αιτήσεις χρηματοδότησης από το ΕΠΑνΕΚ Επιδότησης Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης
Επόμενο άρθρο Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Βελβεντού