Ειδήσεις

Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης: Ενημέρωση για την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων στη Δράση «Επιχορήγηση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων»


Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στο Πληροφοριακό
Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται η Τετάρτη 16-06-
2021 και ώρα 13:00 με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 30-07-2021 και
ώρα 15:00. Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν δύνανται να λάβουν
ενίσχυση. Μετά τη λήξη της ημερομηνίας και ώρας της ηλεκτρονικής υποβολής των
Αιτήσεων Χρηματοδότησης, δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή αίτησης.

Αναλυτικά η απόφαση:

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφασίζει

  1. Την προκήρυξη της Δράσης «Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων» και την έγκρισης της παρούσας πρόσκλησης και των παραρτημάτων αυτής.
  2. Η Δράση θα χρηματοδοτηθεί με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο –ΕΚΤ), από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του ΠΔΕ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΣΑ 1191/1 και θα ενταχθεί στο Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», στους Άξονες Προτεραιότητας 02 και 02Σ «Προσαρμογή εργαζομένων, επιχειρήσεων και επιχειρηματικού περιβάλλοντος στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις», στην Επενδυτική Προτεραιότητα 8iii: «Αυτοαπασχόληση, επιχειρηματικότητα και δημιουργία νέων επιχειρήσεων και ειδικά καινοτόμων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων» και συμβάλλει στον ειδικό στόχο: 2.1 «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης και της επιχειρηματικότητας ως μέσο αύξησης της απασχόλησης».
  3. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της παρούσας Δράσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των είκοσι εκατομμυρίων 20.000.000€ (Δημόσια Δαπάνη). Η ενδεικτική κατανομή στις περιφέρειες της χώρας γίνεται σύμφωνα με το Κεφάλαιο 3 της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης.
  4. Δικαιούχος είναι ο ΕΦΕΠΑΕ, ως ο φορέας που χορηγεί την ενίσχυση στους Ωφελούμενους της Δράσης, σύμφωνα με την παρ. 10α του άρθρου 2 του Καν. (ΕΕ) 1303/2013, όπως ισχύει.
  5. Ωφελούμενοι της Δράσης, είναι οι Αυτοαπασχολούμενοι Δικηγόροι (φυσικά πρόσωπα) εγγεγραμμένοι στον δικηγορικό σύλλογο, που λειτουργούν νομίμως στη χώρα, έχουν Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Σελίδα 4 από 4 κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ έως και την 31/12/2020 και των οποίων οι ΚΑΔ περιλαμβάνονται στην Αναλυτική Πρόσκληση και πληρούν τα αναφερόμενα στην Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης.
  6. Σε κάθε Ωφελούμενο (διακριτό ΑΦΜ) θα αποδίδεται άπαξ συνολική επιχορήγηση έως 2.000€ με σκοπό την ψηφιακή αναβάθμιση της υποδομής των γραφείων τους.
  7. Η καταβολή της επιχορήγησης θα διατεθεί στο πλαίσιο του Κανονισμού (ΕΕ) 1407/18-12- 2013 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (De Minimis) και θα υλοποιηθεί με βάση την εγκεκριμένη Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας Απόφασης. Στην Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης περιγράφονται αναλυτικά, οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, η διαδικασία εξέτασής τους, η απόφαση για χρηματοδότηση, οι επιλέξιμες δαπάνες, ο τρόπος καταβολής των χρηματοδοτήσεων, η διαδικασία ελέγχου και παρακολούθησης της υλοποίησης, οι υποχρεώσεις των Ωφελούμενων και οι λοιποί όροι της Δράσης.
  8. Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται η Τετάρτη 16-06- 2021 και ώρα 13:00 με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 30-07-2021 και ώρα 15:00. Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν δύνανται να λάβουν ενίσχυση. Μετά τη λήξη της ημερομηνίας και ώρας της ηλεκτρονικής υποβολής των Αιτήσεων Χρηματοδότησης, δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή αίτησης.
Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση
Επόμενο άρθρο Δυτική Μακεδονία: 11 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021