Ειδήσεις

Αποκατάσταση φθορών και εργασίες καλλωπισμού σε σιντριβάνια από το Δήμο Εορδαίας


Αποκαταστάθηκαν από τα συνεργεία του Δήμου Εορδαίας οι φθορές που δημιουργήθηκαν από αγνώστους, την προηγούμενη εβδομάδα, στο σιντριβάνι που βρίσκεται δίπλα από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας, το οποίο είχε τεθεί εκτός λειτουργίας επειδή δεν λειτουργούσε η ανακύκλωση του νερού.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκαταστάσεων φθορών και βλαβών καθώς και καλλωπισμού, στα σιντριβάνια που βρίσκονται στο παλιό πάρκο και στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα τα συνεργεία του δήμου ολοκλήρωσαν τις εξής εργασίες :

 

Σιντριβάνι Παλαιού πάρκου.

Καθαρισμός λεκάνης σιντριβανιού με πιεστικό μηχάνημα για αφαίρεση άλγης και ξένων σωμάτων, έλεγχος και αποκατάσταση των φθαρμένων σωληνώσεων και ακροφυσίου, περισυλλογή ακαθαρσιών και άλγης, πετρών και ξύλων. Αποκατάσταση δύο διαρροών εντός και εκτός της λεκάνης του σιντριβανιού,  αποξήλωση παλαιών καλωδιώσεων και βαφή της λεκάνης.

 

Σιντριβάνι Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Καθαρισμός λεκάνης σιντριβανιού με πιεστικό μηχάνημα για αφαίρεση άλγης και ξένων σωμάτων, έλεγχος και αποκατάσταση των φθαρμένων σωληνώσεων και ακροφυσίου, περισυλλογή ακαθαρσιών και άλγης, πετρών και ξύλων. Βαφή της λεκάνης, τοποθέτηση χλωρίου και ειδικού συμπυκνωμένου αποσμητικού αρώματος στην πληρωμένη από νερό λεκάνη.

 

Σιντριβάνι κεντρικής πλατείας.

Καθαρισμός λεκάνης σιντριβανιού με πιεστικό μηχάνημα για αφαίρεση άλγης και ξένων σωμάτων, πετρών και ξύλων, έλεγχος και αποκατάσταση των φθαρμένων σωληνώσεων, τοποθέτηση φίλτρου για την περισυλλογή ακαθαρσιών και άλγης . Βαφή της λεκάνης, τοποθέτηση χλωρίου και ειδικού συμπυκνωμένου αποσμητικού αρώματος στην πληρωμένη από νερό λεκάνη.

 

Κατόπιν των πραγματοποιηθέντων εργασιών τα συγκεκριμένα σιντριβάνια λειτουργούν πλέον χωρίς προβλήματα και η εικόνα τους συμβάλλει στην προσπάθεια εξωραϊσμού των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων της πόλης.

Ανάλογες εργασίες συντηρήσεων, αποκατάστασης φθορών και καλλωπισμού πάρκων, θα συνεχιστούν και σε άλλα σημεία της Πτολεμαΐδας καθώς και των Κοινοτήτων, στο πλαίσιο προγραμματισμένων παρεμβάσεων και σχεδιασμού, με στόχο τη συνεχή βελτίωση της εικόνας των χώρων πρασίνου και την αισθητική αναβάθμιση του Δήμου Εορδαίας.

Προηγούμενο άρθρο Μεταφέρεται για το Σάββατο 19/06 η λαϊκή αγοράς Σερβίων λόγω αργίας του Αγίου Πνεύματος
Επόμενο άρθρο Συσκευές αντίστροφης όσμωσης παραδόθηκαν στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο