Ειδήσεις

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε δίκτυο θεσμοθετημένων εργαστηρίων


Στη δημιουργία δικτύου προέβησαν 15 θεσμοθετημένα πανεπιστημιακά εργαστήρια, επτά πανεπιστημίων της χώρας, με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μεταξύ αυτών, με σκοπό την προώθηση της έρευνας, της τεχνολογίας, της καινοτομίας και των εφαρμογών στους τομείς του Περιβάλλοντος και του Πολιτισμού. Έχοντας ως κύριο άξονα την Ακαδημαϊκή Διπλωματία, οι διευθυντές των εργαστηρίων υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την από κοινού υλοποίηση προγραμμάτων για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη σύνδεσή της με τον τουρισμό και την οικονομία.

Χαιρετίζοντας με επιστολή του τις εργασίες της 1ης Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου, ο  Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος σημείωσε τη δέσμευση του Υπουργείου να σταθεί στο πλευρό της πρωτοβουλίας αυτής, ενώ χαρακτήρισε το Δίκτυο «παιδί της πανδημίας, το οποίο γεννήθηκε εν μέσω των έκτακτων συνθηκών, που προκάλεσε ο νέος ιός, και μίας παγκοσμιοποιημένης και συντονισμένης προσπάθειας της ανθρωπότητας προς την αντιμετώπιση του».

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου, συντονιστής των δράσεων επικοινωνίας και ενημέρωσης των φορέων και των πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού ορίστηκε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνος Τσανακτσίδης.

Προηγούμενο άρθρο Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Αθλητικού Συλλόγου Τιτάν Σερβίων το Σάββατο 26 Ιουνιου
Επόμενο άρθρο Νέες ποτίστρες σε κτηνοτροφικές περιοχές του Δήμου Κοζάνης