Ειδήσεις

Επίσκεψη εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Αθήνα


Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Νίκου Λυσσαρίδη στην Αθήνα, στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Ενέργειας Περιβάλλοντος.

Η κύρια συνάντηση εργασίας έλαβε χώρα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον Υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα, με θέμα τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τις ενέργειες που απαιτούνται για την ανάπτυξη μιας σύγχρονης κουλτούρας έρευνας, καινοτομίας, δημιουργικότητας και παραγωγικότητας στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Έγινε ανάλυση των πεπραγμένων αλλά και αυτών που απαιτούνται για την δημιουργία εκ του μηδενός, ενός επιτυχημένου οικοσυστήματος καινοτομίας στην περιοχή.

Επίσης κατατέθηκαν προτάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειας στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης σε μια περίοδο που η επένδυση σε τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη εξελίσσεται σε στρατηγική επιβίωσης.

Ο Υφυπουργός κ. Δήμας αντιμετώπισε πολύ θετικά τις προτάσεις και την πρόοδο των εργασιών για τη δημιουργία θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων και εξέφρασε την προθυμία του να συνεισφέρει, ώστε να επισπευσθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες υλοποίησης.

Τέλος, υποσχέθηκε πως θα υπάρξει στενή συνεργασία για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις σημαντικές ευκαιρίες αναπτυξιακής κατεύθυνσης των καινοτόμων καλλιεργειών.

Επίσης, έγινε συνάντηση με τον διευθυντή του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Διαμαντή Βαχτσιαβάνο, που κατάγεται από τη περιοχή μας και συνεχίζει να έχει στενές σχέσεις με τη Περιφέρειά μας.

Η προσοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι στην απολιγνιτοποίηση και στις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Δέσμευσή του Υπουργείου είναι να μην μείνει κανείς πίσω, ειδικά οι επιχειρήσεις που τα προηγούμενα χρόνια αποτέλεσαν έναν από τους κυρίους παράγοντες ανάπτυξής της περιοχής.

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε το τρίτο διαδικτυακό σεμινάριο της 3ης ομάδας του Προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά με θέμα την Εφηβεία σε 12 Δήμους-μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ
Επόμενο άρθρο Πρόσκληση σε συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη) του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας (5-7-2021)