Ειδήσεις

Πορεία υλοποίησης και πληρωμών σχεδίων βελτίωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους η απορρόφηση των πόρων για το Υπομέτρο 4.1, Δράσεις 4.1.1 & 4.1.3, του ΠΑΑ 2014-2020 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με τις συνολικές πληρωμές να ανέρχονται σε 5.154.933,56 €.

Η εντατική και επιστάμενη προσπάθεια που καταβλήθηκε από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, στόχευσε στη βελτίωση των βασικών δεικτών υλοποίησης και στην επιτάχυνση των διαδικασιών πληρωμών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, κατά τη διάρκεια μιας πρωτόγνωρης οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας για τη χώρα, λόγω της επέλευσης της πανδημίας της Covid-19.

Η στοχοθεσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το 1ο εξάμηνο του 2021 όριζε το ποσό των 5.356.036,64 ευρώ και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ανταποκρίθηκε στο σχεδιασμό σε ποσοστό 96,25%, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Οι διαδικασίες για τη διαχείριση της υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων του αγροτικού τομέα της Περιφέρειας συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό υπό τη εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειου Άμπα.

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Κοζάνης: Δράσεις Εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση
Επόμενο άρθρο Έκκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για τη σωτηρία και υλοποίηση του σημαντικότερου από περιβαλλοντικής απόψεως έργου της Περιφέρειας