Ειδήσεις

Στάθης Κωνσταντινίδης, Βουλευτής Ν. Κοζάνης «Η Κυβέρνηση και ο ΕΛΓΑ κοντά στον Έλληνα παραγωγό. Παγετός 2021 – ΠΣΕΑ 2017»


Με τροπολογία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπ. Λιβανού, που θα ψηφιστεί αύριο με το σ/ν για τον Οργανικό Νόμο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η Κυβέρνηση πραγματοποιεί τη δέσμευσή της για την άμεση στήριξη των παραγωγών που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό.

Ειδικότερα, με την τροπολογία ρυθμίζεται ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ η δυνατότητα αποζημίωσης για το 100% της ασφαλιζόμενης αξίας της παραγωγής, αλλά και η χορήγηση προκαταβολής του 40%, το αργότερο ως την 31η Δεκεμβρίου 2021. Ειδικά μάλιστα προβλέπεται η αποζημίωση και για τις καλλιέργειες που βρίσκονταν σε προανθικό στάδιο. Τέλος, προβλέπονται ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία.

Εξάλλου, όπως είχε δεσμευτεί σχετικά ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος, σήμερα 21 Ιουλίου αναμένεται να καταβληθούν Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις ύψους 1.662.516,72 ευρώ σε 1.393 δικαιούχους ενισχύσεων για απώλεια πραραγωγής, κυρίως για ζημιές που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Ετήσιο 2017».

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία Μιχάλη Γ. Παπαδόπουλου στο σ/ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανακύκλωση
Επόμενο άρθρο Rapid tests για την covid19 τη Δευτέρα 26 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης