Ειδήσεις

Στάθης Κωνσταντινίδης, Βουλευτής Ν. Κοζάνης «Εγκρίθηκε η επιδοτούμενη πρακτική άσκηση δικηγόρων σε δικαστήρια και εισαγγελίες»


Πήρε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την πραγματοποίηση άσκησης υποψηφίων δικηγόρων σε δικαστήρια και εισαγγελίες της χώρας για τα έτη 2021, 2022 και 2023. Ο μέγιστος αριθμός φτάνει τους 2.400 και η διάρκεια της πρακτικής ανέρχεται στους δώδεκα μήνες. Στα δικαστήρια της ΠΕ Κοζάνης μέσω του προγράμματος διατίθενται 4 θέσεις στο Εφετείο, 4 θέσεις στην Εισαγγελία Εφετών, 4 θέσεις στο Πρωτοδικείο, 4 θέσεις στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, 4 θέσεις στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και 2 θέσεις στο Ειρηνοδικείο, ενώ βάσει των αναγκών μπορεί να υπάρξει ανακατονομή στα δικαστήρια της χώρας.

Από την ΚΥΑ προβλέπονται ο τρόπος επιλογής και τα κριτήρια, η διαδικασία τοποθέτησης, οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των ασκούμενων, η πιστοποίηση του οικονομικού αντικειμένου και φυσικά η αμοιβή που ανέρχεται στο ποσό των 600 ευρώ μηνιαίως.

Ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες, η ενεργοποίηση του προγράμματος είναι σημαντική για τους υποψήφιους δικηγόρους, οι οποίοι αποκτούν γνώσεις και εμπειρίες από την δικαστηριακή πρακτική, αλλά και για τους φορείς υποδοχής που ενισχύονται με νέους επιστήμονες και γι’ αυτό είχα εισηγηθεί την υλοποίηση της σχετικής δράσης σε συνάντηση κοινοβουλευτικών δικηγόρων με τον Υπουργό κ. Τσιάρα, τον οποίο και ευχαριστώ, όπως και τον Υφυπουργό κ. Κώτσηρα.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. Κοζάνης με θέμα την Έγκριση Ισολογισμού 2020
Επόμενο άρθρο Υποβολές αιτήσεων για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής με Νέες Τεχνολογίες»