Ειδήσεις

Υπογραφή ένταξης Πράξης του έργου «Βελτίωση συνδετήριας οδού ΑΕΒΑΛ και κόμβου ΑΕΒΑΛ»


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε την Πέμπτη 22/7/2021 την ένταξη της Πράξης του έργου «Βελτίωση συνδετήριας οδού Α.Ε.Β.Α.Λ. και κόμβου Α.Ε.Β.Α.Λ.».

Αντικείμενο του έργου το οποίο χρηματοδοτείται από το Π.Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας, είναι η βελτίωση σύνδεσης του πρώην βιομηχανικού χώρου του εργοστασίου της Α.Ε.Β.Α.Λ. με την Παλαιά Εθνική Οδό Πτολεμαίδας-Κοζάνης.

Το συνολικό μήκος της οδού είναι 1.447,20 μέτρα, από την είσοδο του ΒΙΟ.ΠΑ, μέχρι την αρχή του ισόπεδου εγκεκριμένου κόμβου επί της παλαιάς Ε.Ο (κόμβος πρώην Α.Ε.Β.Α.Λ.).

Η δημόσια δαπάνη της Πράξης ανέρχεται σε 1.247.480,86€

Οι προβλεπόμενες επεμβάσεις του έργου συνίστανται στην αλλαγή διατομής της οδού και στην εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού και κατακόρυφης σήμανσης βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι η βελτίωση του συνόλου των οδικών υποδομών με ταυτόχρονη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, καθώς επίσης και η υλοποίηση έργων που θα καταστήσουν τους χώρους υποδοχής επενδύσεων ελκυστικούς και απόλυτα λειτουργικούς.

Προηγούμενο άρθρο Πρόσκληση χρηματοδότησης δράσεων ανάπτυξης και αναβάθμισης κοινωνικών υποδομών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Επόμενο άρθρο Ιδρύεται Αστυνομικός Σταθμός στο Δήμο Βελβεντού