Ειδήσεις

Τέταρτη Τροποποίηση της Δράσης «Στήριξη Ρευστότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία»


Σας ενημερώνουμε ότι έχει δημοσιευτεί η τέταρτη (4η) τροποποίηση της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία» του ΕΠ/ΠΔΜ, ΕΣΠΑ 2014-2020.

Την τροποποίηση μπορείτε να την βρείτε στην ιστοσελίδα του Φορέα μας: www.kepa-anem.gr και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική δ/νση: https://kepa-anem.gr/wp-content/uploads/sites/2/2020/10/4η-Τροπ-Πρόσκλησης-134_Δράση-ΠΔΜ-Κεφάλαίου-Κίνησης-covid-19_6ΗΒΩ7ΛΨ-3ΨΔ.pdf στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΠΑΕ www.efepae.gr καθώς και στο διαδικτυακό τόπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, http://et.diavgeia.gov.gr με τον προαναφερθέντα Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ).

Με εν λόγω απόφαση, τροποποιείται / παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της Τελικής Αίτησης Καταβολής έως και τις 07/11/2021, της οποίας η υποβολή στο ΠΣΚΕ είναι προαπαιτούμενη για την καταβολή της αναλογούσας δημόσιας χρηματοδότησης.

Με την παρέλευση της προαναφερόμενης ημερομηνίας χωρίς την υποβολή στο ΠΣΚΕ Τελικής Αίτησης Καταβολής η πρόταση δύναται να οδηγηθεί σε απένταξη.

Επισημαίνεται ότι, το αίτημα υποβάλλεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά με επισύναψη όλων των δικαιολογητικών που προβλέπονται στα παραρτήματα VII και VIII.

Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να εστιάσουμε στην απαίτηση της Δράσης η οποία υπαγορεύει: “Η επαλήθευση, μεταξύ άλλων, αφορά στην επιβεβαίωση ότι η επιχείρηση κατά την τελευταία μέρα του μήνα που προηγείται της αίτησης καταβολής του κεφαλαίου κίνησης απασχολούσε τον ίδιο αριθμό εργαζομένων με αυτόν που απασχολούσε κατά την ίδια ημερομηνία του προηγούμενου έτους.

Δηλαδή την αντίστοιχη ημέρα να απασχολούσαν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων και όχι Ε.Μ.Ε. (π.χ. στις 31/10/2021 να απασχολούσαν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που απασχολούσαν στις 31/10/2020)”.

Επισημαίνεται ότι στη Δράση έχουν ενταχθεί 1.728 έργα Δικαιούχων συνολικής δημόσιας δαπάνης 39.976.875,03 €. Η Δημόσια Δαπάνη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του ΕΠ ΠΔΜ, ΕΣΠΑ 2014-2020.αν στις 31/10/2020)”.

H Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του ΕΠ/ΠΔΜ, ΕΣΠΑ 2014-2020

Πληροφορίες-Ενημέρωση

Κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την αίτηση συμμετοχής στη Δράση αναφέρεται αναλυτικά στην Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης η οποία έχει δημοσιευτεί στους διαδικτυακούς τόπους www.espa.grwww.antagonistikotita.grwww.efepae.grhttp://www.kepa-anem.gr και www.anko.gr) .

Για αναλυτικές πληροφορίες και διευκρινίσεις επί του περιεχομένου της Πρόσκλησης οι φορείς και οι επιχειρήσεις των Περιφερειών της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, μπορούν να απευθύνονται στις επίσημες πηγές πληροφόρησης, ήτοι :

α) Στην ΕΥΔ/ΕΠΑνΕΚ/Γραφείο πληροφόρησης κοινού (www.antagonistikotita.gr , infoepan@mou.gr , τηλ.801 11 36 300, σελίδα Δράσης πατήστε εδώ).

β) στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/EΦΕΠΑΕ (τηλ 2310-480.000, www.kepa-anem.gr , info@e-kepa.gr , info@e-kepa.gr , Για την ειδική Σελίδα της Δράσης, πατήστε εδώ).

γ) στην ΑΝΚΟ (Παράρτημα της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), τηλ. 24610-24022 , anko@anko.gr , www.anko.gr )

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικά το ερώτημά τους μέσω της ιστοσελίδας www.kepa-anem.gr (πεδίο “Στείλε το ερώτημά σου” στη διεύθυνση: https://kepa-anem.gr/steile-to-erotima-sou/) και να απευθύνονται και στα κατά τόπους Εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια της περιοχής του.

 

Προηγούμενο άρθρο Δυνατότητα νέας αίτησης χρηματοδότησης στη Δράση «Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων για ωφελούμενους που απορρίφθηκαν
Επόμενο άρθρο Παράταση πρόσκλησης υποβολής υποψηφιοτήτων για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Συστήματα CAD/CAM και Σχεδιασμός Προϊόντων”