Ειδήσεις

Πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 2,25 εκατομμυρίων ευρώ, εξασφάλισε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την ενίσχυση των ωφελουμένων του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ


Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας  Ηλία Τοπαλίδη, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) ενισχύεται με πρόσθετους πόρους ύψους 2.250.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό θα διανεμηθεί στις Κοινωνικές Συμπράξεις των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας με τον ακόλουθο τρόπο:

  • Π.Ε. Καστοριάς 800.000ευρώ
  • Π.Ε Κοζάνης 550.000ευρώ
  • Π.Ε. Γρεβενών  300.000 ευρώ
  • Π.Ε. Φλώρινας 600.000ευρώ

Η αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος στη Δυτική Μακεδονία έρχεται ως επακόλουθο της σημαντικής προόδου που έχει σημειωθεί στην υλοποίηση του έργου. Μετά την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του παρελθόντος, έχουμε επιτύχει την αύξηση των ποσοστών απορρόφησης των κονδυλίων και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ωφελουμένων.

Προηγούμενο άρθρο Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση Δήμου Βελβεντού για περιπολίες εθελοντών