Ειδήσεις

Επισκέψεις της Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Κατερίνας Δαδαμόγια στο πλαίσιο των εορταστικών ημερών και ενίσχυση φορέων μέσω διανομής τροφίμων


sdr

Η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια επισκέφθηκε, με αφορμή τις εορτές των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και το ΚΑΠΗ Δήμου Κοζάνης, ανταλλάσσοντας ευχές.

Στο ΕΚΑΒ, η Αντιπεριφερειάρχης συζήτησε με τον Δ/ντη Σάββα Γιασσά για την εξέλιξη έργων και δράσεων που υλοποιούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως η προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, η επέκταση των μονάδων του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας και η δημιουργία νέων εκπαιδευτικών δομών.

Στα νοσοκομεία, η Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για την τρέχουσα κατάσταση σχετικά με τις νοσηλείες ασθενών με covid-19 όπως επίσης και για έργα και προμήθειες που είναι σε εξέλιξη. Στο Μαμάτσειο νοσοκομείο επίκειται η υπογραφή της σύμβασης για προσθήκη νέας πτέρυγας παθολογικού και χειρουργικού, προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Το Μποδοσάκειο νοσοκομείο μόλις παρέλαβε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και εξοπλισμό τεχνολογιών πληροφορικής & επικοινωνιών από το ΠΕΠ covid-19 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την 3ηΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, προϋπολογισμού 1,76 εκ ευρώ. Η Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τις παιδιατρικές κλινικές των δύο νοσοκομείων, συνοδευόμενη από τους διοικητές Στέργιο Γκανάτσιο και Σταύρο Παπασωτηρίου αντίστοιχα, προσφέροντας  δώρα στα νοσηλευόμενα παιδάκια.

Στο ΚΑΠΗ του Δήμου Κοζάνης, η Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από την κοινωνική λειτουργό  Άννα Παναγούλια για τις δραστηριότητες του κέντρου σε συνθήκες κανονικότητας  και συνομίλησε με μέλη για θέματα που τους απασχολούν.

Παράλληλα, τις ημέρες αυτές η ΠΕ Κοζάνης ενίσχυσε φορείς που επιτελούν κοινωνικό έργο,  μέσω διανομής τροφίμων και βασικών αγαθών συνολικής δαπάνης 11.700 ευρώ, σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Οι φορείς που ενισχύθηκαν είναι η Ι.Μ. Σερβίων και Κοζάνης, η Ι.Μ. Σισανίου και Σιατίστης, το Τιάλειο Γηροκομείο Κοζάνης, ο Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Καλός Σαμαρείτης», η Στέγη Παιδιού Άγιος Στυλιανός και η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΟρίΖΩΝΤΑΣ. Η Αντιπεριφερειάρχης παραβρέθηκε σε παραδόσεις των αγαθών, δηλώνοντας την έμπρακτη στήριξη της Περιφερειακής Αρχής στο σημαντικό έργο τους και την πρόθεσή της για διαρκή συνεργασία.

sdr
Προηγούμενο άρθρο Συναντήσεις του Μιχάλη Παπαδόπουλου με διοικήσεις συγκοινωνιακών φορέων και επαγγελματιών στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθρο Προμήθεια φορητών μόνιτορ παρακολούθησης ασθενών στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης