Ειδήσεις

Κοζάνη: Το n ZEB Road show έρχεται στην πόλη των παθητικών σπιτιών


Μία πολύ επιτυχημένη χρονιά για το n ZEB Road show με τέσσερα events σε ισάριθμες πόλεις και εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες, ολοκληρώνεται με επίσκεψη στην Κοζάνη, τον τελευταίο σταθμό για το 2022. Πολλές και διαφορετικές δωρεάν δράσεις για μικρούς, μεγάλους και επαγγελματίες του χώρου των κατασκευών θα λάβουν χώρα, στις 15-18 Δεκεμβρίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Κοζάνης.

Τοn ZEB Road show είναι ένα από τα πιο σημαντικά και επίκαιρα ευρωπαϊκάπρογράμματαγιατηνεξοικονόμησηενέργειαςστασπίτια,πουδιοργανώνεταιαπότοΕλληνικόΙνστιτούτοΠαθητικούΚτιρίου(http://eipak.org),καιτοοποίοέχουνπαρακολουθήσειεκατοντάδεςεπαγγελματίες,πολίτεςκαιπαιδιάαπόόλητηνΕλλάδααποκομίζονταςγνώσειςκαιεμπειρίεςσχετικάμεταΚτίριαΣχεδόνΜηδενικήςΚατανάλωσηςΕνέργειαςκαιτοπρότυποτουΠαθητικούΚτιρίου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους: https://bit.ly/nzebkozani

Η σημαντική πρωτιάτηςΚοζάνης

ΗεπίσκεψηστηνΚοζάνηέχειιδιαίτερησημασία,καθώςηπόληκατέχειμίασημαντικήπρωτιά:μαζίμετηνευρύτερηπεριοχή,φιλοξενείταπερισσότεραπαθητικάκτίριαστηνΕλλάδα.Γιατολόγοαυτό,θαμπορούσεναονομάζεταικαιηελληνικήπόλητωνπαθητικώνσπιτιών“!

Όλες οι εκδηλώσεις του nZEB Roadshow τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Τράπεζας της Ελλάδος και έχουν ως στόχο, οι ειδικοί και το ευρύ κοινό να γνωρίσουν από κοντά τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας και το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου. Μέχρι σήμερα, εκατοντάδες επαγγελματίες του χώρου, πολίτες και παιδιά έχουν συμμετάσχει στις δράσεις του, σε Ναύπλιο, Τρίκαλα, Πάτρα, Καβάλα, Αίγινα και Καλαμάτα.

Πρόγραμμαεκδηλώσεων:

ΤοπρωίτηςΠέμπτηςκαιτηςΠαρασκευής(15και16/12)θαπραγματοποιηθούνεπισκέψειςσεΔημοτικά,ΓυμνάσιακαιΛύκειαμεπαρουσιάσεις,πειράματακαιδιαδραστικάκουίζ.

ΤααπογεύματακαιόλοτοΣαββατοκύριακο,οιεκδηλώσειςθαμεταφερθούνστηνΚοβεντάρειοΔημοτικήΒιβλιοθήκη,μεεκπαιδευτικάσεμινάριακαιworkshops,επιδείξειςτεχνικώνσχεδιασμούσεμακέτες,εξειδικευμένασεμινάριασεμηχανικούςκαιδικτύωσηεταιριών,πολιτώνκαιμηχανικών.

  • Πέμπτη 15/12 (13:00-14:30) – Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας,Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών με θέμα “Βασικές Αρχές Σχεδιασμού Παθητικών Κτιρίων”
  • Πέμπτη15/12(17:00-21:00)–ΔιαδραστικόWorkshop:Παθητικάκτίριακαιηκατασκευήτους,θερμομόνωση,τοποθέτησηκουφωμάτων,αεροστεγανότητα,θερμογέφυρες
  • Παρασκευή16/12(17:00-21:00)–Workshopγιαόλους:‘ΟλαόσαθέλειςναμάθειςγιατονΜηχανικόΑερισμόκαιτιςΑντλίεςΘερμότητας.
  • Σάββατο17/12(16:00-20:00)–Παρουσιάσειςκτιρίωνκαινέωντεχνολογιών

Πρόγραμμαεπισκέψεωνσεπαθητικάσπίτια

Σάββατο 17/12

Κυριακή 18/12

Info:

Προηγούμενο άρθρο 39η Αιμοδοσία στο Τσοτύλι την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου
Επόμενο άρθρο ΦΣ Κοζάνης: Με σπασμένα τα φρένα σκόρπισε με 4-0 και τον Παοκ Κρηστώνης!