Ειδήσεις

Καλλιόπη Βέττα: Με ψέματα και ανέξοδες προεκλογικές εξαγγελίες ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε, για μία ακόμη φορά, ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών


Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην περιοχή, δήλωσε:

«Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Π.Ε. Κοζάνης μπορεί να συνοψιστεί σε λίγες λέξεις: παραπλάνηση, παροχολογία και εμπόριο ελπίδας.

Σε ένα περιβάλλον απόλυτα ελεγχόμενο κι αποστειρωμένο, χωρίς συναντήσεις και διαβουλεύσεις με θεσμικούς φορείς και πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε, μάταια, να αποκαταστήσει την χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών της περιοχής προς την κυβέρνηση του.

Και τι δεν άκουσαν οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας, λίγες μόνο εβδομάδες πριν τις εκλογές… «380 έργα», «4 δις ευρώ», «αναπτυξιακή δυναμική», «ενδιαφέρον για επενδύσεις», «παράδειγμα δίκαιης μετάβασης η Δυτική Μακεδονία»

Οι παραπάνω υποσχέσεις, βέβαια, αθροίζονται στις αντίστοιχες για «16 πυλώνες ανάπτυξης και έργα υποδομών», «αναπτυξιακός νόμος με ειδικά προνόμια», «7,8,9 δις ευρώ για την περιοχή», «χρηματοδότηση για White Dragon» και μια σειρά ακόμη παραμύθια, για ενήλικους και ανήλικους.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ήρθε να εγκαινιάσει την Πανεπιστημιακή εγκατάσταση στην ΖΕΠ και να καρπωθεί τα οφέλη ενός εγχειρήματος που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, σιωπώντας για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τις καταστρεπτικές της συνέπειες για την περιοχή, το κλείσιμο 6 τμημάτων, την κατεδάφιση των δικαιωμάτων των αποφοίτων, την εσωτερική κατηγοριοποίηση τμημάτων  «πρώτης» και «δεύτερης» βαθμίδας και μια σειρά άλλων πράξεων ή παραλείψεων που ώθησαν την τριτοβάθμια εκπαίδευση της περιοχής σε παλινδρομήσεις.

Το ίδιο έκανε και με την Πτολεμαΐδα V, ένα έργο που δημιουργήθηκε με την γενναία χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ, άνω του 1 δις ευρώ, όπου δεν ξεδιάλυνε το τοπίο για τον χρονικό ορίζοντα λειτουργίας, όπως βέβαια και για το μελλοντικό καύσιμο μιας μονάδας υποδειγματικής, ασφαλούς και οικονομικής.

Ας μην μιλήσουμε για τις απαντήσεις του για την Ακρινή όπου ουσιαστικά ανέφερε ότι δεν θα σεβαστεί τις αποφάσεις των πολιτών και του Συμβουλίου της Επικρατείας, για το ολιγόλεπτο πέρασμά του από τις πόλεις και την ουσιαστική αδιαφορία να ενημερωθεί για τις διαμαρτυρίες των πολιτών, για την απροθυμία του να απαντήσει ουσιαστικά για έλλειμμα συμμετοχής της περιοχής στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, για την ερημοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας, για τον αγροτικό τομέα και τα δίκαια αιτήματά του, για την υποστελέχωση των νοσοκομείων όπου αναλώθηκε σε διαπιστώσεις και παραπομπές στο άδηλο μέλλον.

Επίσης, στις τοποθετήσεις του, για μία ακόμη φορά, δεν έκανε καμία ουσιαστική αναφορά στην ενεργειακή ασφάλεια, τις χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, την αξιοποίηση των εκτάσεων της ΔΕΗ και την αποκατάσταση των εδαφών, την άναρχη ανάπτυξη ΑΠΕ και μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ενεργειακή μετάβαση είναι «προσωπικό στοίχημα» -όπου, όπως ήδη ξέρουμε βέβαια, οι χαμένοι είναι οι πολίτες και κερδισμένοι οι συνοδοιπόροι του με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα-, επισημαίνοντας ότι οι αντιδρώντες είναι καχύποπτοι και ανενημέρωτοι, ενώ τόνισε ότι οι άλλες περιφέρειες ζηλεύουν την Δυτική Μακεδονία (!)

Η προεκλογική επίσκεψη του απερχόμενου Πρωθυπουργού απέδειξε ότι ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία δεν έχουν την ικανότητα, την πολιτική βούληση και το αρμόζον θάρρος να απολογηθούν για τα τεράστια σφάλματα και την εγκληματική τους ιδεοληψία.

Οι πολίτες, που βιώνουν από πρώτο χέρι την κατάσταση, θα δείξουν σύντομα τον δρόμο της εξόδου στην κυβέρνηση, αναζητώντας ουσιαστική διέξοδο ευημερίας και ανάπτυξης για την περιοχή, αλλά και για όλη την χώρα»

Με εκτίμηση,

Γραφείο Βουλευτή

Προηγούμενο άρθρο Λόγω διαρροής στην οδό Κομνηνών δεν θα λειτουργεί η τηλεθέρμανση μέχρι το απόγευμα σε οδούς της Κοζάνης
Επόμενο άρθρο Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης με τον Υπουργό Προστασίας Πολίτη