Ειδήσεις

Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης και του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίαςμε τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών


Θέματα που άπτονται της Πολιτικής Προστασίας και της βέλτιστης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και της Πυροσβεστικής, συζήτησαν ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Κοζάνης, Κωνσταντίνος Μαυροματίδης, την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, στο Δημαρχείο. Στη συζήτηση παρέστη και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Δουγαλής.

Ο κ. Μαλούτας υπογράμμισε την αγαστή  συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, ενώ αναφερόμενος στην παραχώρηση δημοτικού οικοπέδου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης για την ανέγερση νέων κτηρίων στέγασης, έπειτα από την 118/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε πως η διαδικασία βρίσκεται σε ώριμο στάδιο.

Στη συνέχεια, ο κ. Δουγαλής επεσήμανε πως ο Δήμος Κοζάνης  στέκεται αρωγός και υλοποιεί παρεμβάσεις, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, για τη διευκόλυνση του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, φέρνοντας ως παράδειγμα τη χθεσινή συνεργασία των δύο φορέων στην πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα στα Πετρανά.

Σημειώνεται, ότι της συζήτησης προηγήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση του διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Κοζάνης με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας για θέματα οργάνωσης και έγκαιρης αντιμετώπισης των ζητημάτων που ανακύπτουν, καθώς και για τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία διεξήχθη η Ημερίδα για το πρόγραμμα ΑΥΓΕΙΑΣ στο οποίο συμμετέχει η ΔΕΥΑΚ
Επόμενο άρθρο Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή που τελέστηκε σε βάρος ηλικιωμένης, σε περιοχή της Καστοριάς