Ειδήσεις

Δράση της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας


Η  23η Ιουνίου θεσπίστηκε ως η “Διεθνής Ημέρα Γυναικών στη Μηχανική”, μια ημέρα αφιερωμένη στην αναγνώριση και την προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στον χώρο της μηχανικής. Καθιερώθηκε το 2014 από τη Γυναικεία Μηχανική Εταιρεία (WES), η οποία ιδρύθηκε από μια μικρή ομάδα γυναικών μηχανικών στο Λονδίνο, τον Ιούνιο του 1919. Στόχος της, η ευαισθητοποίηση και ενίσχυση της ισότητας, της πολυμορφίας και της αναγνώρισης του αξιοποιήσιμου δυναμικού των γυναικών που ασχολούνται με τη μηχανική.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας, τιμάται και αναδεικνύεται η συμβολή των Ελληνίδων μηχανικών σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς της μηχανικής. Τη φετινή χρονιά δημιουργήθηκε ένα poster μέσα από το οποίο παρουσιάζονται ενδεικτικά Ελληνίδες μηχανικοί που έχουν αναγνωριστεί για το έργο τους και την καινοτομία που εισέφεραν στον τομέα της Μηχανικής, η κάθε μια στον κλάδο της.  Κάθε χρόνο, θα επιλέγονται και θα προβάλλονται διαφορετικές γυναίκες.

Τα poster θα βρίσκονται τοποθετημένα σε όλους τους χώρους της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για μία εβδομάδα, από τις 19/06 έως τις 23/06 2023, ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλες τις γυναίκες μηχανικούς που με το έργο τους προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν στην πρόοδο της κοινωνίας και της τεχνολογίας.

Υπεύθυνες πρωτοβουλίας: Κολλάτου Θεοφανώ (Μέλος ΕΔΙΠ ΠΔΜ) _  Μπίμπη Σταματία (Μέλος ΔΕΠ ΠΔΜ) _  Κρέστου Αθηνά (Μέλος ΔΕΠ ΠΔΜ)  _ Τερζή Αναστασία (Υποψήφια διδάκτ. ΠΔΜ)

Χορηγός επικοινωνίας: INNORA (Τεχνοβλαστός του ΠΔΜ)

 

Προηγούμενο άρθρο Άρθρο της υπ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης Καλλιόπης Βέττα: Τα διλήμματα των εκλογών
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη στο Δήμο Εορδαίας για την αντιμετώπιση των καταστροφών της 16ης Ιουνίου